AKTUELNO

Pretraživač Google pokrenuo je "Google Fortunetelling", odnosno Google proricanje, koji umesto "traži" nudi opciju "predvidi moju budućnost".

-S našim najnovijim dodatkom za Google, trudimo se eksperimentišemo s proricanjem. Temeljeno na vašim prethodnim pretragama i vašem profilu, pokušajima da napravimo dobro predviđanje vaše budućnosti - navodi se u objašnjenju koje vodi na OVAJ link.

Međutim, šta god krenete ukucavati pojavljuju vam se istih pet pitanja, dok je rezultat svima isti: "Naravno da ne možemo predvideti vašu budućnost!"

-Ali 60 miliona izbeglica pitaju se svakoga dana imaju li ikakvu budućnost. Zato smo se poslužili lažnom Gugl stranicom da bismo vam privukli pažnju, jer ste očigledno zainteresovani za vlastitu budućnost. Molimo vas da na trenutak razmislite o njihovoj - navodi se na stranici.

Foto: Tanjug

Ovim projektom želimo da stvorimo svest. Potrebna su nam strukturna rešenja na političkom nivou za ovaj rastući evropski problem. Molimo vas da donirate svoje vreme, novac ili ljubav i proširite vest o ovome.  Možete proveriti lokalne inicijative ili donirati jednoj od humanitarnih organizacija.

Takođe nudi i pregled stranica s fotografijama i snimcima izbeglica, koje otkrivaju u kakvim uslovima žive, koji su njihovi strahovi, odakle beže i slično.

#Budućnost

#Google

#Migranti

'