AKTUELNO

Starije verzije Androida i iOS operativnih sistema od danas više neće imati pristup aplikaciji "WhatsApp" koja je u vlasništvu Fejsbuka.

Kako je saopštila kompanija, taj potez je neophodan zbog zaštite bezbednosti korisnika, prenosi BBC.

Pametni telefoni, koji koriste android verziju 2.3.7 i starije verzije, kao i ajfoni IOS8 i stariji neće više moći da koriste "WhatsApp", a navodi se da će većina korisnika ipak moći da koristi svoje operativne sisteme nakon što ih ažurira.

Foto: Pixabay.com

Ipak, određeni uređaji poput iPhone 4s, koji podržavaju jedino operativni sistem iOS 7, više neće biti kompaktibilni sa aplikacijom.

- "WhatsApp" nije imao drugog izbora kako bi usluga ostala bezbedna, ali istovremeno se suočava s neprijatnom nuspojavom, odnosno, činjenicom da aplikacijia više nije kompatibilna sa starijim pametnim telefonima - rekao je analitičar ČS Insajta Ben Vud.

Aplikacija "WhatsApp" je četvrta najčešće preuzimana aplikacija decenije, i ona je prvi put još 2017. upozorila svoje korisnike na promene koje ih čekaju u budućnosti.

- Ovo je poslednja u nizu odluka nakon što je aplikacija za razmenu poruka prestala da radi na brojnim uređajima još 2016. godine, te na svim Windows telefonima od 31. decembra 2019. godine - izjavio je portparol kompanije.

#WhatsApp

'