AKTUELNO

Posebno su nas zanimali, kao i ostatak regiona, izbori u Americi.

Google je objavio godišnju listu najtraženijih pojmova u 2020, nudeći jedinstven uvid u najznačajnije internet momente i trendove u Srbiji.

Godinu za nama definitivno je obeležila aktuelna pandemija kovida-19, koja je u velikoj meri uticala na privatni i poslovni život pojedinaca.

Mnoge obrazovne ustanove organizovale su učenje na daljinu, koristeći različite platforme za povezivanje, pa stoga ne čudi što je pojam Google Classroom bio najpretraživaniji pojam.

Izbori u vrhu liste

Na drugom mestu, očekivano je korona virus. Kao posledica novonastale situacije, rad od kuće za mnoge je postao neophodnost, pa su građani pretraživali i popularne aplikacije, recimo Zoom.

Osim toga, Srbi su 2020. na Google browseru najčešće tražili i sportske događaje, poznate ličnosti, kao i serijske programe.

Posebno su nas zanimali, kao i ostatak regiona, izbori u SAD koji su se našli među najpretraživanijim pojmovima.

Aktuelni TV sadržaji

Ponovo je potvrđeno pravilo da je sport jedna od najvažnijih sporednih stvari na svetu, jer su se događaji poput NBA utakmica, meča Srbija-Škotska, i turnira Roland-Garros i Australian Open, našli među najpretraživanijim događajima 2020.

Kao i prethodnih godina, aktuelni televizijski sadržaji, pre svega domaće i strane serije privlačili su pažnju velikog broja Srba.

#gugle

#pretraga

#reči