AKTUELNO

Sada korisnici mogu da zahtevaju lozinku za pregled istorije aktivnosti, čak i ako su već prijavljeni na svoj Google nalog na svojim uređajima. A dodavanje zahteva za lozinkom je jednostavno.

Do sada svi znaju da Google listu svega što tražite putem svog glavnog pretraživača, kao i drugih svojih proizvoda kao što su YouTube i Google Maps. Nekim ljudima je takva lista istorije pretraživanja korisna. Sve dok ste prijavljeni na svoj Google nalog na telefonu ili računaru, možete da odete na Activity.google.com i kliknete na bilo koju vezu na mreži, lokaciji ili Youtube-u kako biste videli svoje pretrage.

Međutim od sada, Google dodaje više zaštite aktivnostima vašeg naloga. Sada korisnici mogu da zahtevaju lozinku za pregled istorije aktivnosti, čak i ako su već prijavljeni na svoj Google nalog na svojim uređajima. A dodavanje zahteva za lozinkom je jednostavno.

Evo kako da lozinkom zaštitite Google istoriju pretrage:

1. Idite na Activity.google.com (uverite se da ste prijavljeni na svoj Google nalog).

2. Kliknite na vezu "Upravljanje mojom verifikacijom aktivnosti".

3. U iskačućem prozoru koji se pojavi izaberite "Zahtevaj dodatnu verifikaciju".

4. Kliknite na "Sačuvaj".

5. Na sledećem ekranu unesite lozinku za Google

Kad se ovo završi, svaki put kada se vratite na Activity.google.com, moraćete da unesete Google lozinku, čak i ako ste već prijavljeni da biste mogli da vidite bilo koju istoriju pretrage.

#Google