AKTUELNO

Prema 9togGoogle sajtu ako ne odobrimo prikupljanje podataka Google Maps će nam zabraniti korišćenje navigacije.

Prema istom izvoru reč je o crowdsourced data tj. podacima o gužvi i posećenosti na popularnim mestima, koji omogućavaju aplikaciji Google Maps da prati broj ljudi u nekom objektu i napravi preporuke šta korisnici u kojem trenutku mogu da očekuju.

Google preko novog info panela u aplikaciji počeo da obaveštava korisnike da je neophodno da uključe tzv. crowdsourced data opciju kako bi mape bile bolje kako za te korisnike, tako i za sve druge koji koriste Google Maps.

Kompanija kaže i sledeće: “Dok se krećete, Google prikuplja podatke, poput GPS lokacije i rute kojom ste krenuli. Ovi podaci se mogu koristiti za to da informacije, uključujući stanje u saobraćaju i smetnje u realnom vremenu, budu vidljive drugima i da im pomognu da pronađu najbrži put. Ova ažuriranja mape neće biti povezana sa vašim Google nalogom ili uređajem".

Ispod info panela ponuđene su dve opcije - Otkaži i Kreni.

Ako odaberete Kreni podelićete sve svoje podatke o kretanju sa Google kompanijom i korišćenje navigacije ostaće nepromenjeno. Ako odaberete Otkaži Google će vam ukinuti navigaciju po sistemu navođenja od skretanja do skretanja sa glasom i ostaće vam samo putokazi, koji će se pojavljivati na ekranu kao smernice, ne kao navigacija u realnom vremenu i bez glasa.

#Google maps