AKTUELNO

Posle premijere u Srbiji, vlasnik Pink media grupe Željko Mitrović i predstavnici kompanije PR-DC predstavili su svetskoj javnosti na sajmu u Dubaiju poslednje čudo tehnike, moćni dron IKA 20.

Več prvog dana na najvećem svetskom događaju "EXPO 2020", uspostavljen je kontakt sa velikim brojem onih koji su zainteresovani za ovaj, ali i ostale inovativne proizvode koje je razvio Pinkov istraživačko razvojni centar.

Sudeći po reakcijama i zainteresovanošću, ova bespilotna letelica mogla bi da se nađe među mnogim zemljama širom sveta. Za srpski dron IKA 20 ali i drugi dron IKA 01 zainteresovani su inženjeri, ne samo iz Emirata, već širom sveta.

Foto: TV Pink Printscreen

Vlasnik Pink media grupe Željko Mitrović, istakao je da je potražnja za ovim proizvodom, već prvog dana izazvala ogromnu pažnju kao i interesovanje za nabavku ove bespilotne letelice.

Konačno posle dugih najava, krenuo je EXPO u Dubaiju, danas je prvi dan, i rekao bih da je interesovanje ogromno, iznad svih očekivanja. Danas je nedelja, i po broju različitih delegacija rekao bih da su velika očekivanja. Ono što je značajno je to, da sam očekivao u "Space week- u", da će veliki broj kompanija nastupiti sa sličnim letelicama, ali koliko razumem, mi smo toliku pažnju izazvali, i čini mi se da su sve ostale letelice bačene u senku. Ono što me brine, je broj zainteresovanih toliki, na osnovu podataka koje imamo i koji se pominju, jedini problem će biti kapaciteti. Ako sam u pravu, sa ovog sajma ćemo izaći sa ugovorima koji podrazumevaju isporuku od 300 letelica za manje godinu dana, a to prevazilazi naše kapacitete. Moraćemo da što pre povećamo i ojaćamo proizvodne kapacitete - rekao je Željko Mitrović i dodao da sve ide po planu.

Kako je Mitrović dodao, on nije mag inovacija, već je skupio odlićan tim koji radi na brojnim inovacijama u Pinkovom razvojno istraživačkom centru.

Foto: TV Pink Printscreen

- To su pre svega mašinski inženjeri beogradskog Mašinskog fakulteta, i to jedne dobre generacije. Oni su danas predavači na fakultetu, i sve zasluge za letelicu prepisujem njima, u svim apsektima, i po kvalitetu i dizajnu. Ljudi dolaze sa velikim rispektom, a poznavaoci su ove kategorije. Bravo za ekipu koja je radila na realizaciji ovog proizvoda. Napravili smo najbolji kvalitet u odnosu na cenu. Ova letelica kada nosi 20 kilograma u vazduhu, njene manevarske sposobnosti su kao da ne nosi ništa. Ne primećuje se da ona nosi taj teret. I to he bila poenta Mi za malo para nudimo proizvod vrhunskog kvaliteta, što je razlika u odnosu na slične proizvode iz ove kategorije koji su u ponudi. Sa druge strane, prepoznatljivi smo po dizajnu, jer smo u crno narandžastoj boji smo jedini izašli iz one klasične vojne industrijske boje SMB - naveo je Mitrović, pa dodao:
- Nastojimo da zadržimo taj naš osnovni plan i ideju, a to je da budemo pre svega afirmisani u civilnom vazduhoplovstvu i da ova letelica ima civilni apsekt - rekao je Mitrović.

Kompanija PR-DC koja svojim inovacijama planira da osvoji svet i najzahtevnija tržišta, u Dubaiju će, sve dok traje tematska celina "Svemir" predstavljati svoje proizvode.

Autor:

#Bespilotna letelica

#Dron

#EXPO 2020 u Dubaiju

#IKA 20

#Željko Mitrović