AKTUELNO

Dosadašnjim učešćem na najvećem svetskom događaju u Dubajiu Pinkov istraživačko - razvojni centar, sa moćnim dronom IKA 20, ostvario je neviđen uspeh. Zainteresovanih za srpske dronove izuzetnih performansi je sve više, a PR-DC je na pragu potpisivanja vrednih ugovora.

Samo jedna kompanija iz Malezije želi 100 dronova kompanije PR-DC.

- Evo danas je treći dan EXPO 2020. sajma ovde u Dubajiu i definitivno je danas najuspešniji dan. Najveće je interesovanje sa svih strana. Kao da se spustio spejs šatl ovde na EXPO u Dubaiju, ogroman je broj delegacija – rekao je vlasnik Pink Media Grupe Željko Mitrović, koji se tamo nalazi zajedno sa ekipom Pinkovog razvojno-istraživačkog centra.

Foto: Printscreen YouTube/RTV Pink Official

Kako kaže, danas su dobili mnogo preciznih i konkretnih predloga.

- Velika kompanija iz Malezije, želi već sutra da potpiše ugovor za 100 naših bespilotnih letelica, ali ono što je zanimljivo i dve indijske kompanije žele da pravimo saradnju, tako što ćemo im dati kompletno znanje, i da u Indiji proizvodimo ove naše letelice – rekao je Mitrović, ali dodaje da to za njih nije toliko interesantno, osim, ističe, ako sami uspeju da podignu proizvodne kapacitete na nivo potražnje.

Foto: Printscreen YouTube/RTV Pink Official

Kako kaže, danas je postao apsolutno siguran i sa sigurnošću može da kaže da ovih letelica mogu da prodaju koliko god da ih proizvedu.

Dodaje da se danas desila još jedna vrlo značajna stvar, a to je, da su Naučno-razvojni centar iz Abu Dabija, kao i nekoliko fondova iz Dubaija predložili da se sa znanjem i iskustvom koje je implementirano u ove dronove,proizvode na desetine hiljada komada upravo u upravo u Dubaiju.

Foto: Printscreen YouTube/RTV Pink Official

- Definitivno se ispostavilo da je ovo u odnosu cena-kvalitet najzrelija letelica koja se trenutno nalazi na svetskom tržištu – rekao je Mitrović i dodao da sve njih impresioniraiu inovacije, pre svega optimizacija baterija.

- Način na koji mi trošimo energiju iz baterija ima drugačiju logiku. Kod i logoritmi koji kontrolišu tu potrošnju na mnogo racionalniji način to sprovode, pa tako naša letelica sa istim baterijama stoji duže u vazdunu – rekao je Mitrović.

Foto: Printscreen YouTube/RTV Pink Official

Kako kaže, letelicu naplaćuju značajno ispod onoga koliko takva bespilotna letelica košta u svetu.

- Nema ni mnogo ponuda, ima samo dve ili tri ponude u celom svetu, za ovakve letelice, koje mogu ostati do sat vremena u vazduhu. Prezadovoljan sam. Možemo prodati ovih letelica koliko god da ih proizvedemo. Naš jedini ograničavajući faktor trenutno su samo proizvodni kapaciteti u Srbiji, koje ćemo u narednih par meseci značajno povećati i multiplicirati. Pokušaćemo da multipliciramo za 5 ili 6 puta – rekao je Mitrović.

Foto: Printscreen YouTube/RTV Pink Official

Ni jedan dron nije privukao pažnju kao IKA 20, a oba srpska drone zainteresovani će moći na ovom sajmu da vide do 23. oktobra.

Autor:

#IKA 20

#PR-DC

#Sajam u Dubaiju