AKTUELNO

Kada ste vozač početnik postoje mnoge stvari koje vam mogu izazvati stres u toku vožnju a sirena drugih vozača je svakako na vrhu te liste. Zbog toga, jedna devojka početnica u vožnji, odlučila da smanji nervozu i sebi i drugima na potpuno iskren i pomalo šaljiv način.

Nepoznata devojka iz Hrvatske ispisala je ogromnu poruku koju je zalepila na svojoj "Alfi", u kojoj je navela razloge ali i izvinjenje zašto je spora u saobraćaju. Fotografija te poruke, koja se našla na Fejsbuk stranici "Prometne zgode i nezgode" nasmejala je mnoge korisnike ove mreže.

"Početnik.

Izvini nekad se auto ugasi zbog moje nervoze pa treba više puta da ga upalim, ako nije problem ne sviraj pliz. Hvala i izvini još jednom.

Nije do Alfe, do mene je! Auto je vrh samo sam ja nervozna ali trudim se najbolje što mogu. Je***a, auto mi treba, učim se da se opustim ali šta je tu je, pardon.

Ugodan dan svima", napisala je ona na papiru koji je zalepila na svojoj svom automobilu marke Alfa Romeo.

Fotografija je izazvala brojne reakcije, među kojima je bilo najviše onih koji su podržali devojku, jer su "i sami bili početnici" pa znaju kako to izgleda.

"Pa svima nam se to dešavalo na počecima. Devojka se snašla i pokušala da smanji i onako veliki stres kad se to desi. Ljudi su sve nervozniji za volanom, trebalo bi da smo tolerantniji jedni prema drugima", napisao je jedan komentator.

Žele sistem koji se u Srbiji već primenjuje

Drugi je imao zanimljivu ideju, koja se u Srbiji već primenjuje.

"Možda bi trebao da se uvede sistem da vozači početnici (i moja malenkost) dobiju neke nalepnice ili magnete da se vozačima da do znanja da je za volanom mladi vozač, takav sistem se primjenjuje u Srbiji recimo", napisao je on.

Svakako, najviše komentara bilo je od onih koju su se šalili.

"Poruka duga kao tekst u novinama, ko će ovo da čita u vožnji", "Nije poruka duga ako stane ispred tebe i pokušava da ga upali, čitaš da ti ne bude dosadno da čekaš", "Alfe se ne kvare, takve ih prave", "Srećo ne brini, do Alfe je, malo je takvih situacija kada on nije problem", glasili su neki od komentara ispod objave na Fejsbuku.