AKTUELNO

Ova se promena trenutno sprovodi u Evropi, a neki su korisnici na društvenim mrežama otvoreno krenuli da iskazuju svoje nezadovoljstvo!

Google Wallet je omogućavao korisnicima da izvrše beskontaktno plaćanje manjih iznosa bez otključavanja uređaja. Uslovi, odnosno iznosi za koje morate otključati mobilni telefon razlikovali su se zavisno od regiona ali Gugl za sve uskoro uvodi isto pravilo. Naime, beskontaktno plaćanje putem Google Walleta neće biti moguće ako nedavno niste otključali svoj uređaj.

Promena je uvedena iz sigurnosnih razloga

Ova se promena trenutno sprovodi u Evropi, a neki su korisnici na društvenim mrežama otvoreno krenuli iskazivati svoje nezadovoljstvo. Ali Google navodi kako je ovu promenu uveo iz sigurnosnih razloga, piše Android Central. Ovim se Evropa približila SAD-u gde svi korisnici moraju otključati uređaj bez obzira na iznos transakcije, prenosi Index.hr

- "Ostavite negativnu recenziju na Google Wallet aplikaciji u Play Storeu. Ako se više nas žali, možda dobijemo barem mogućnost izbora za manje iznos", "Mrzim ovo”, "Ovo je besmisleno za plaćanja od 1 dolara", neki su komentari nezadovoljnih korisnika na Redditu.

No ima i onih kojima promena nije problematična: “Uvek kad plaćam, otključavam telefon i ne vidim problem u tome”, “Draže mi je da me aplikacija traži da otključam telefon. Osećam se sigurnije”, “Apple Pay oduvek tako radi, čudno mi je što se ovoliko ljudi ljuti zbog ovoga”.