AKTUELNO

Ne bi vam palo na pamet.

Zamenili ste stari telefon novim, što ne znači da je stari zreo za kantu za otpatke. Možete ga koristiti kod kuće da biste upravljali raznim gedžetima ili muzikom, ali i da svom automobilu dodate malo "pameti".

Proizvođači svake godine izbacuju nove i snažnije modele s boljim kamerama, a vremenom mnogima od nas u fiokama su se sakupili telefoni koji su i dalje ispravni, ali ih ne koristimo. A to ne mora da bude tako. Prilično jednostavno ih možemo pretvoriti u uređaje koji će biti od velike koristi u kući, a često im samo treba Wi-Fi veza.

Fotoaparat za mališane ili digitalni okvir za fotografije

Deca mogu jednostavno da uče kako da fotografišu i snimaju ovim telefonom, a za rad vam ne treba mobilna veza. Fotografije koje želite da sačuvate lako se mogu da se prebace na drugi uređaj ili cloud servis poput Google Fotografija.

Uz jeftini stalak, telefon može postati digitalni okvir za vaše uspomene. Najjednostavnija opcija je da kroz Google Fotografije otvorite album koji želite i kad otvorite prvu fotografiju kliknete u meniju na prezentaciju.

Foto: Pixabay.com

Dodajte pamet svom autu

Imate li automobil bez velikog ekrana i podrške za Appleov CarPlay ili Android Auto, stari mobilni moći će da posluži kao jeftina nadogradnja multimedijalnog centra. Trebaće vam kabl kako bi telefon bio napunjen u vožnji i držač da vam ekran bude nadohvat ruke. Ako skinete oflajn mape, telefon će moći da posluži kao osnovna navigacija, ali uz dodatnu SIM karticu bićete stalno online i imati trenutne podatke o stanju u saobraćaju. Isto tako, taj telefon može biti i pun mzuike (ili snimaka za putnike) kako biste sami birali svoju zabavu.

Skajp kamera

Ako imate prijatelje ili rodbinu koji žive u inostranstvu, Skype, FaceTime ili neki drugi servis za video čet često se koristi u vašem domu. Stari telefon može postati glavni uređaj za takve pozive i bićete sigurni da nećete propustiti pozive. U isto vreme i dalje ćete moći normalno da koristite svoj glavni telefon.

Budilnik

Veliki ekrani naših telefona mogu odlično da posluže za prikazivanje vremena kraj kreveta, ili bilo gde u stanu. Za to ne treba nikakva veza, a ogroman broj različitih aplikacija omogućiće vam prikaz celog niza informacija na tom ekranu.

#Mobilni telefon

'