AKTUELNO

Moguće je da i vaša Viber aplikacija muči muku sa jednim od TRI najčešća problema, za koja ćemo vam ponuditi rešenja.

Ukoliko vam se Viber zvuk ne čuje prilikom dolaska poruke potrebno je da otvorite Settings, pa uđite u meni Applications.

Nađite Viber i uđite u podešavanja aplikacije. U opcijama tog menija potražite Notifications i naći ćete se u novom meniju, u okviru kog ćete označiti Allow Notifications, a isključiti Show Silently. Moguće je da će na vašem modelu biti i opcije Ringtone i Vibrate (Zvono i Vibracija), koje bi, takođe trebalo da budu uključene (ukoliko ne vidite Show Silently).

Nakon toga trebalo bi da dobijate Viber obaveštenja uobičajeno.

Napomena: Ovo je rešenje primenjivo na nekim uređajima, koji imaju Marshmallow i Nougat Android OS, recimo. Moguće je da je proizvođač vašeg uređaja zaključao neku od opcija iz ovog rešenja, pa bi trebalo da potražite neko novo (pogledajte komentare čitalaca na vest).

S druge strane, ukoliko vam poruke ne stižu uopšte dok ne uđete fizički u Viber aplikaciju vreme je da promenite podešavanje sistema.

Foto: Printscreen Youtube

Novije verzije operativnog Android sistema imaju opciju koja zbog štednje baterije gasi pozadinske procese pri zaključavanju ekrana ili nakon određenog vremena ili čak na Wi-Fi mreži, pa promenite podešavanja tako da Viber ostane uvek uključen na tim opcijama - mobilni podavi, Wi-Fi, kad je ekran zaključan ili telefon u stanju mirovanja.

Prvo, pokušajte da u samoj Viber aplikaciji aktivirate opciju da aplikacija uvek radi na Wi-Fi mreži. Idite u Settings, pa u General, gde ćete pronaći Wi-Fi - Sleep policy opciju. Uđite tu i otkačite prvi kružić tj. potvrdite opciju Always connected. Na taj način Viber se neće uspavljivati tokom mirovanja telefona na Wi-Fi mreži, bez obzira na to da li vam je uređaj zaključanog ekrana ili ne.

Drugo, pokušajte u sistemu telefona (putanja i podešavanja zavise od proizvođača do proizvođača), da u meniju Apps ili Notofications omogućite sva Viber obaveštenja, kao i da omogućite rad aplikacije u pozadini odnosno da joj rad bude dozvoljen uvek. Ovo se na nekim telefonima nalazi možda i u okviru Battery menija, podmeni Launch apps i sličnim.

#Viber

'