AKTUELNO

Stanovnici Palilule imali su burnu noć, ali i jutro.

U Beogradu su se tokom noći desile dve katastrofe, u razmaku od nekoliko sati i to maltene u istoj ulici.

Oko 1:15 iza ponoći došlo je do eksplozije i požara na Tehnološko-metalurškom fakultetu u Karnegijevoj ulici, a četiri sata kasnije je ispred ovog fakulteta pukla magistralna cev što je izazvalo ogromne poplave, a samim tim i kolaps u saobraćaju.

Foto: Pink.rs.

Kao što je portal Pink.rs već preneo, požar na TMF-u posledica je eksplozije motora frižidera sa hemikalijama, i to u laboratoriji za organsku hemiju. Ipak, na sreću, povređenih nema, ali je materijalna šteta ogromna.

Foto: Pink.rs.

Veliki broj vatrogasaca ubrzo je lokalizovao požar, a policija je, tokom intervencije vatrogasaca, morala da blokira ulice oko fakulteta.

Pročitajte još: PINK.RS DONOSI EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE NAKON POŽARA: Evo šta je ostalo posle EKSPLOZIJE NA TMF-u - Materijalna šteta je OGROMNA

Međutim, osim detonacije, stanovnike ovog dela grada uznemirio je još jedan incident – pucanje magistralnog cevovoda.

Do pucanja je došlo na uglu ulica Karnegijeve i Kraljice Marije, a sve se dogodilo onda kada su Beograđani izlazili iz svojih kuća i polazili na posao. Ogromna količina vode stvorila je potpuni kolaps u ovom delu grada, a na mestu na kojem je cev pukla praktično se stvorio gejzir.

Foto: E-stock/Stanislav Nedelja

Pukla cev nije omela samo one koji su bili u automobilima, već i pešake kojima je kretanje bilo otežano zbog blata i, naravno, velike količine vode na kolovozima, koja se sliva Cvijićevom, ulicom Starine Novaka, Dalmatinskom, Stanoja Glavaša, kao i Bulevarom Despota Stefana.

Sve ekipe Beogradskog vodovoda i kanalizacije su na terenu kako bi se otklonio kvar na magistralnom cevovodu na uglu ulica Karnegijeve i Kraljice Marije, zbog kojeg je došlo i do poremećaja u vodosnadbevanju.

Foto: E-stock/Stanislav Nedelja

Iz Beogradskog vodovoda i kanalizacije saopštavaju da je jutros zbog kvara na magistralnom cevododu na uglu dve ulice, a u okviru rekonstrukcije tog područja, jutros oko 5 sati isticala velika količina vode iz beogradskog vodovodnog sistema.

- Sve ekipe su na terenu, a tokom sanacije kvara potrošači će u centralnim gradskim zonama osetiti poremećaj u vodosnadbevanju - kažu u saopštenju.

Pročitajte još: POGLEDAJTE - U 27. marta pravi GEJZIR! Pukao magistralni cevovod, velika količina vode se sliva okolnim ulicama, a evo šta za Pink kažu nadležni! (FOTO+VIDEO)

#Beograd

#Eksplozija

#Poplave

'