AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić, najavio je danas da će prestonica u naredne tri godine dobiti 17 novih vrtića.

Vesić je, gostujući u jutarnjem programu Studija B rekao da je Grad Beograd već utvrdio lokacije na kojima će ti vrtići biti građeni.

Za četiri od ovih 17 vrtića, dodao je, sprovedeni su tenderi i njihoiva izgradnja počinje brzo, dok će ostalih 13 biti građeno narednih godina.

-Za izgradnju vrtića, u budžetu Grada Beograda odobrena su sredstva u iznosu od 410 miliona dinara za 2020. godinu i 519 miliona dinara za 2021. godinu. Tokom prošle godine zaključili smo ugovore za projektovanje i izgradnju vrtića u opštinama Novi Beograd, Zemun, Čukarica i Obrenovac, i to u ulicama Marka Čelebonovića, Novogradskoj, Miloja Zakića i Belopoljskoj. Izvođači završavaju projektovanje i očekujemo da tokom proleća, najkasnije do 1. maja, počne izgradnja ova četiri vrtića - kazao je Vesić.

Prema njegovim rečima, neke od lokacija na kojima će se graditi vrtići su u Borskoj ulici, u naselju Miljakovac (opština Rakovica), u naselju Braće Jerković, Kumodraškoj ulici i Ulici Borivoja Stankovića u naselju Medaković (opština Voždovac), u Ulici Tomasa Edisona u Sremčici, u blokovima 30, 8A, 7A i 62 (opština Novi Beograd), u Ulici Pavla Vujisića u Altini (opština Zemun), i Užičkoj ulici u naselju Borča 2 (opština Palilula).

- Beograd je jedina lokalna samouprava u Srbiji sa više od 70 odsto dece u vrtićima, a treba dodati da Grad subvencioniše boravak dece i u privatnim vrtićima. Cena borvka dece u vrtićima ne menja se već treću godinu zaredom. Sa novih 17 vrtića situacija će biti znatno bolja - istakao je zamenik gradonačelnika.

Sve to, ističe, postignuto je u kada je roditeljima moralo da bude vraćeno oko tri milijarde dinara jer im je prethodna gradska vlast naplaćivala duplo skuplje vrtiće nego što je to bilo dozvoljeno zakonom.

-Za te tri milijarde dinara mogli smo da sagradimo još 15 vrtića - naveo je Vesić.

#Beograd

#Goran Vesić

#vrtići

'