AKTUELNO

Grad Beograd podeliće 173.000 paketa sa hranom i higijenskim sredstvima svim penzionerima čije su penzije manje od 30.000 dinara, najavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić, gostujući na TV Pink.

Vesić je ponovio da je obaveza svih da, u vanrednom stanju, čija je jedna od mera da sugrađani stariji od 65 godina ne smeju da izlaze iz kuća, vodimo računa o njima.

"Sad je vreme da mi mislimo na njih, kao što su oni nekada mislili na nas koje su čuvali, obrazovali i gradili zemlju'', rekao je Vesić.

U tom smislu, rekao je da je Grad, zajedno sa PKS i brojnim srpskim privrednicima, koji su pokazali koliko vole svoju zemlju i koliko su solidarni, obezbedio hranu i sredstva za higijenu za 173.000 paketa.

Foto: TV Pink Printscreen

Svaki paket će imati brašno, jestivo ulje, šećer, supu, kafu, čaj, keks, sapun, deterdžent i toaletni papir, precizirao je Vesić.

Dodao je da će se paketi pakovati u Štark areni koja je prethodna dva dana potpuno dezinfikovana i pripremljena za taj posao.

"Pakovanje će vršiti oko 600 volontera i trebaće nam desetak dana da završimo posao. Paketi će iz Štark arene biti distribuirani centrima za socijalni rad u gradskim opštinama grada Beograda koji će uz pomoć volontera dostavljati pakete penzionerima sa primanjima manjim od 30.000 dinara'', objasnio je Vesić.

On je dodao da će to pakovanje biti najveća logistička operacija u Beogradu posle 2014. godine, kada je u sportskim halama i hotelima bilo smešteno desetak hiljada Obrenovčana koji su morali da napuste svoje domove zbog poplave.

''Kako smo tada položili ispit, tako ćemo i sada'', poručio je Vesić.

On je dodao da u svim gradskim opštinama već nekoliko dana rade volonterski centri za pomoć najstarijim sugrađanima u kojima dana volontira skoro 1.000 građana.

Telefoni tih centara koji rade od osam do 17 sati objavljeni su i svi naši seniori mogu da ih pozovu, a mi ćemo organizovati da ih posete volonteri i odnesu im hranu, lekove ili organizuju posetu lekara.

Svetislav Goncić, glumac, pozvao je sve ljude da poštuju propisane mere o kretnaju i o izolaciji.

- Sve kolege gliumci su se odazvale ovome jer je ovo iznad svih nas. Odazivaju se kolega i u Nišu i u ostalim vleikim gradovima. Svi su svesni teškoće sa kojom smo suočeni i trude se da ne dođe do pogoršanja situacije - rekao je Goncić.

#Beograd

#Dule Goncić

#Goran Vesić

#koronavirus

'