AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je da se epidemija najbolje zaustavlja ukidanjem socijalnih kotakata, odnosno kada nema komunikacije među ljudima.

-Zato je ova nedelja ključna kao što će biti i sledeća, da se potpuno zaustavi epidemija i da sačuvamo ljudske živote - istakao je Vesić za Pink.

-Hvala Beograđanima i Beograđanskama zato što poštuju sve ove mere, one su donete u cilju zaštite njihovih života, a pre svega u cilju zaštite života najstarijih - rekao je zamenik gradonačelnika Beograda.

Što se tiče komunalne milicije, Vesić kaže da ona kontroliše sve lokacije, ali će sutra posle pet sati da vodi računa o komunalnom redu.

-Tako da će preko 300 naših komunalnih milicionera biti na terenu. Oni su svaki dan na terenu, oni su heroji Beograda, jer su tu da reaguju na svaki poziv građana i rešavaju probleme - naglasio je zamenik gradonačelnika.

Foto: TV Pink Printscreen

Govoreći o stravičnom požaru koji je izbio 21. marta na Novom Beogradu Bulevaru Milutina Milankovića, Vesić je rekao da je to strašna tragedija, kao i da je to najveći požar u Beogradu u poslednjih nekoliko godina.

-Mi ne možemo da vratimo živote ljudi ali možemo sve da uradimo da saniramo posledice - istakao je Vesić.

Kako kaže, ne može Grad Beograd da sređuje stanove, ali da je on u ime grada zamolio nekoliko kompanija da pomognu i one su se odazvale.

-Počeli sa uređenjem stanova, ovo je vreme kada treba da pokažemo solidarnost, da znaju da nisu sami naši sugrađani - zaključio je Vesić.

#Beograd

#Goran Vesić

<
'