AKTUELNO

Vlada Srbije donela je odluku da od ponedeljka, 4. maja, ponovo mogu početi sa radom restorani i kafići, a sudeći po beogradskim lokalima pripreme su uveliko u toku.

Zaposleni čiste podove, prozore, bašte, razmeštaju stolove i stolice tako da gosti budu na propisanom odstojanju jedni od drugih... Menadžer jenog restorana na Dorćolu kaže da su jedva čekali da ponovo otvore vrata za goste i da su svi zaposleni angažovani kako bi lokal bio očišćen i dezinfikovan. 

-Stolove razmeštamo tako da raspored sedenja gostiju bude u skladu sa propisanim merama. Razmak je između svih stolova, čisti se i dezinfikuje - navela je ona. Dodala je da skoro dva meseca nisu radili, ali da su sve vreme imali dostavu, u periodu kada nije na snazi policijski čas. 

Pripreme uoči ponovnog otvaranja obavljaju se i u Skadarliji, najpoznatijoj beomskoj četvrti u Beogradu, gde radnici jednog restorana čiste baštu lokala i farbaju ogradu.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

-Sređujemo baštu i generalno ceo restoran da bi lepo izgledao i bio onako kako treba - rekao je glavni konobar u jednom od restorana u Skadarliji. Naveo je da su srećni što ponovo počinju sa radom i da jedva čekaju da epidemija korona virusa prođe "da ponovo živimo normalno kao ranije".

On je rekao da će epidemija svakako ostaviti posledice na poslovanje restorana, ali očekuje da će to prevazići. 

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

-Biće problem, pogotovo za nas u Skadarliji jer imamo dosta stranih gostiju, ali se nadamo da ćemo sve to izgurati - rekao je on.

#Beograd

#kafići

#restorani

<
'