AKTUELNO

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je jutros da se situacija sa gradskim javnim saobraćajem redovno prati i da se u skladu sa potrebama sukcesivno vraća u normalu

"Kada je ponovo počeo saobraćaj, 8. maja, zauzetost kapaciteta je bila oko 20-30 odsto. S početka je bilo 1.058 autobusa u gradskim linijama i oko 250 u prigradskim. Kasnije smo malo povećali sa 55 novih autobusa", rekao je Radojičić.

On je naveo da je gradski prevoz jedno od najrizičnijih mesta za širenje infekcije korona virusa i da je nošenje zaštitne opreme, pre svega maski, ne samo neophodno nego i obavezno.

Povodom polaska u vrtić dece čiji roditelji ne moraju da pribavljaju potvrdu da su radno angažovani, što će biti omogućeno od ponedeljka, Radojičić je rekao da ostaje preporuka da se deca ne vode u vrtiće ako ne moraju.

"Prema podacima, prošle nedelje prosečno je oko 4.000 dece bilo u vrtićima. Nije cilj da napravimo veliku gužvu i opteretimo službe koje rade tamo, ali smo spremni da veći broj dece dočekamo", istakao je gradonačelnik Beograda.

#Beograd

#Zoran Radojičić

#gradski saobraćaj

<
'