AKTUELNO

Delta Holding novi je vlasnik Sava centra, potvrdio je danas Tanjugu zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Miroslav Mišković i Delta holding ponudili su za Sava centra početnu cenu od 17,5 miliona evra. Prodaja najvećeg kongresnog centra u Srbiji - Sava centra, obavljena je jutros javnim nadmetanjem. 

Konkursni uslov je bio da prihvate ulaganje u Sava Centar od najmanje 50 miliona evra za pet godina, i da objekat ne menja namenu. 

Sava Centar prodat je iz trećeg pokušaja. Delta holding je objavio 6. novembra da je podneo ponudu za kupovinu kongresnog Sava Centra.

"Delta je ponudom potvrdila spremnost da prihvati cenu od 17,5 miliona evra i obavezna ulaganja od 50 miliona evra, koji su postavljeni kao uslov u javnom konkursu", objavljeno je bilo na internet sajtu te kompanije. 

Navedeno je i da će, prema proceni stranih konsultanata koje je angažovala Delta, investicija za renoviranje Sava Centra biti veća od 60 miliona evra. 

"Cena koju je tenderom predvideo Grad Beograd izuzetno je visoka i verujemo da je to razlog što se tokom celog postupka prodaje do sada nije javio nijedan zainteresovani investitor, izuzev naše kompanije", rekao je viši potpredsednik Delta Holdinga Živorad Vasić. 

Iz Delte smatraju da mali broj kompanija može da podnese tako visok nivo investicije, a da Delta jeste među njima i to zbog velikog iskustva u sličnim projektima, snage kompanije i mogućnosti da sinergijom hotelskih i kongresnih kapaciteta ovu investiciju učini isplativom. 

Delta se kao potencijalni investitor obavezuje na očuvanje arhitekture objekta i njegovog spoljašnjeg izgleda, kao i na zadržavanje postojeće namene, što su uslovi koje je u prodajnoj dokumentaciji postavio Grad Beograd. 

Sava Centar se prodavao po treći put i do sada nije bilo podnetih ponuda. 

#Goran Vesić