AKTUELNO

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić rekao je danas da je strogo protiv bilo kakvog popuštanja mera za novogodišnje praznike, 31. decembra i 1. i 2. januara i da očekuje da takva bude i odluka Republičkog kriznog štaba.

"Moj stav je da nema dileme da nema okupljanja za doček Nove godine. Samo tako ćemo nastaviti pozitivan trend u borbi sa koronom i verujem da će tako i Krizni štab odlučiti", kazao je Radojičić za televiziju B92 i dodao da "skromniji" doček ove godine rađa veću prisnost u krugu porodice a, kako kaže, ni taj aspekt nije zanemarljiv.

Upitan za stav medicinskog dela Kriznog štaba koji je bio protiv delimičnog popuštanja mera tekućeg vikenda, gradonačelnik je naveo da je njegova pozicija specifična jer je kao gradonačelnik član Kriznog štaba, a po struci je lekar.

"Život ljudi mi je na prvom mestu. Tačno je da ne možemo imati zdravstveni sistem ako privreda ne radi u dovoljnoj meri, ali moj stav je uvek na strani medicinara. Ne mogu da razmišljam kao biznismen i zdravlje Beograđana mi je na prvom mestu. Stoga sam bliži stavu lekara u Kriznom štabu", rekao je Radojičić.

On je naveo da je u protekla dva dana bilo nešto manje prekršaja u pogledu poštovanja protivepidemioloških mera.

"Naše službe su pronašle ispod 20 prekršaja u poslednja dva dana vezano za restorane i ugostiteljske objekte. Ali, generalno, imajući u vidu da je u glavnom gradu preko 2.000 restorana i objekata uslužnog tipa, slika je zadovoljavajuća", zaključio je Radojičić.

#Zoran Radojičić