AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić čestitao je danas Međunarodni dan žena, 8. mart.

- Drage moje Beograđanke, srećan 8. mart! Znam da će neke od vas reći da vam ništa ne znači 8. mart ako vas ljudi pored vas ne vole jednako i svim drugim danima u godini. To je tačno ali nema veze sa Osmim martom. Osmi mart je značajan dan u ljudskoj istoriji jer da žene tog dana, širom sveta, nisu postavljale pitanje o svojim ljudskim pravima, mnogo teže bi postale slobodne. Zato je današnji dan prilika da se setimo šta smo uradili i šta nismo uradili da bi žene u našem društvu bile i suštinski a ne samo formalno ravnopravne. I da se setimo svih onih hrabrih žena koje su dale svoje živote u ovoj borbi - kaže Vesić.

On dodaje da živimo u društvu u kome su žene dobile pravo glasa nekoliko decenija ranije od žena u nekim zemljama EU i čija je vojska prva u Evropi ženama davala činove.

- Ali ne živimo u društvu u kome su žene, svuda, u svakom segmentu našeg života potpuno ravnopravne. Zato je pred nama težak izazov da to promenimo. A to znači da menjamo sebe i svoj mentalitet što je uvek najteže. Svake godine, za Osmi mart, svim ženama sa kojima sarađujem u Skupštini grada poklonim cveće. Ove godine cveće će dobiti i sve žene koje vakcinišu građane na punktovima za vakcinaciju na Sajmu i Belekspo centru koje organizuje Grad Beograd. Da znaju da neko misli na njih i ume da im kaže HVALA - napisao je Vesić na Fejsbuku.

#Goran Vesić