AKTUELNO

Zvuci ljubavi od benda MONX

Kultne domaće filmove “Nacionalna klasa”, “Balkan Ekspres”, “Maratonci trče počasni krug”, serija “Grlom u jagode”, obeležila je muzika domaćeg kompozitora - Zorana Simjanovića.

Čovek koji je zaslužan za ova ostvarenja, ali i mnoge druge upečatljive songove napustio nas je 11.aprila 2021. jer je izgubio borbu sa najvećom pošasti današnjice, korona virusom.

Željko Mitrović sa svojim bendom MONX, nije zaboravio na ovu muzičku veličinu i na sinoćnoj probi benda odali su mu svojevrsnu počast.

Tri sata je posle ponoći, mi još na probi ali prekinusmo probu da bi bar na trenutak odali počast najvećem medju nama , možda nismo dostojni ali ipak da na trenutak pokušamo da ti pošaljemo zvuke ljubavi i poziv andjelima da brinu o tebi! Spavaj spokojno naš dragi Simke! – rekao je Željko na svom Instagramu.

Željko je sa MONX-ima izveo vodeću numeru iz kultne domaće serije “Grlom u jagode”, ali je izvođenje bilo u MONX maniru – prožeto ličnim emocijama i tonovima koji ovi virtuozi izneli na jedinstven i pravi način.

Zoran Simjanović napravio je muziku za više od 60 filmova, za 50 serija, 600 spotova, kao i 300 sati televizijske muzike. Tokom šezdesetih godina svirao je u jugoslovenskim rok bendovima Siluete i Elipse- koja je bila pobednik prve Beogradske gitarijade 1966. godine.

Željko Mitrović svakako duboko uvažava stvaraoce poput njega, ljude koji su ostavili svojevrstan pečat u domaćoj muzici, i ovaj potez je bio mali doprinos činjenici da Zoran nikada neće biti zaboravljen i da će njegova muzika živeti i posle njega i insprisati mnoge.

Autor: S.P.

#Monx

#Zoran Simjanović

#Željko Mitrović