AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda je naveo da se kroz nekoliko dana očekuje da će, svaki treći Beograđanin biti vakcinisan.

U Beogradu je, zaključno sa jučerašnjim danom, vakcinisano 600.727 osoba, što iznosi 43,2 odsto punoletne populacije prestonice, a revakcinisano 32,5 odsto punoletnih odnosno 452.486 osoba, saopštio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Foto: TV Pink Printscreen

- Beograd je najuspešniji u regionu i Srbiji. Mi ćemo u narednih nekoliko dana brzo doći do 33,3 odsto. Svaka treća Beograđanka i Beograđanin će biti vakcinisan. U Beogradu je dato milion i pedest tri hiljade vakcina, i naš cilj je da vakcinišemo 58 odsto populacije, i tada ćemo moći da kažemo da smo zaštitili veliki broj građana - rekao je Vesić.

Povodom popuštanja mera, Vesić ističe da je Beograd trenutno u nikad boljoj poziciji, gde dodaje da su pored prestonice, Niš, Užice i Sremska Mitrovica izuzetno uspešni po broju vakcinisanih.

- Ja nisam zahtevao u ime Beograda, jer je to bio moj hir, već sam slušao različite priče. Nama u ugistiteljstvu radi 40.000 ljudi. To su ljudi koji svakog prvg treba da odnesu plate svojim porodicama. Vlada je odvojila preko 8 milijardi evra kroz različite vrste pomoći, kako kroz privredu tako i direktno građanima. Ja mislim da je vreme da se mere određuju regionalno. Beograd jeste najbolji, ali su i Niš, i Sremska Mitrovica i Užice odlične. Zašto bismo mi delili sudbinu lokalnih samo uprava, gde je vakcinisano samo 10 odsto građana? Beograđani zaslužuju da budu nagrađeni - dodao je Vesić.

Foto: TV Pink Printscreen

Vesić se dotakao i otvaranja ugostiteljskih objekata, gde je potvrdio, da će se od osmog maja, vratiti normalnom radu. Međutim, gradonačelnik je imao posebnu molbu za ugostitelje.

Osmog maja, za Svetog Marka, biće dozvoljen rad u zatvorenim ugostiteljskim objektima, i moja poruka ugostiteljima je da poštuju sve mere koje su date, treba da vakcinušu sve svoje zaposlene. Pored toga najavljujem vakcinaciju u tržnim centrima, krećemo sa velikom kampanjom - dodao je Vesić.