AKTUELNO

Podrška iz vazduha ljudima u nevolji.

Željko Mitrović sa timom inženjera u okviru Pinkovog razvojno-istraživačkog centra (PR-DC) vredno radi na novim projektima. Pre samo nedelju dana, Mitrović je podelio sa svojim Instagram pratiocima informaciju da je PR-DC razvio oko sa kamericom za digitalnog robota – tv voditelja. Danas, Željko Mitrović je pokazao da za njega i njegov inženjerski tim nema odmora i predstavio je novi, revolucionarni projekat – „Artemidu“.

Sa timom indzenjera u okviru Pinkovog razvojno-istraživačkog centra PR-DC, predstavio sam projekat “Artemida”. Projekat se zasniva na ideji podrške iz vazduha ljudima zadešenim u različitim nevoljama! Deset različitih misija koje za cilj imaju spasavanje ljudskih života biće predstavljeno u nekoliko narednih meseci! Ovaj prvi je svakako, dron za brzo gašenje požara sa mobilnim heliodromom. Sve letelice kao i oprema za navodjenje i automatsko upravljenje proizvedena je u Pinkovom istraživačko-razvojnom centru! – rekao je Mitrović na svom Instagram profilu.

Projekat “Artemida” predstavlja revoluciju kada je u pitanju podrška iz vazduha ljudima u nevolji. Prvenstveno, “Artemida” veoma je korisna za nepristupačne terene. Protivpožarne službe, posebno u teško pristupačnim oblastima imaće u bliskoj budućnosti jakog saveznika.

PR-DC sa Mitrovićem na čelu razvija mnoštvo projekata o kojima će se tek čuti i od njihove primene korist će imati mnogi, što je vizija Pinkovog razvojno-istraživačkog centra, a “Artemida” ima potencijal da bude više nego korisna, jer nema ništa vrednije od spašavanja ljudskih života.

Autor: S.P.

#Artemida

#Dron

#PR-DC

#Pinkov razvojni i istraživački centar

#Podrška iz vazduha

#letelica

#Željko Mitrović