AKTUELNO

Grad Beograd je, uz finansijsku pomoć Vlade Srbije, počeo rekonstrukciju šetališta u Bloku 44 na Novom Beogradu, od Nehruove do Gandijeve ulice, a ukupna površina na kojoj se radi je 33.416 kvadratnih metara, objavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

"Posle završenih radova na šetalištu Lazaro Kardenas u Bloku 45 u subotu, 10. aprila, zapoceti su radovi na sanaciji šetališta koje se pruža kroz Blok 44, od Nehruove do Gandijeve ulice. Čitav ovaj prostor posle obnove dobiće potpuno drugačiji, savremen i uređen izgled", naveo je Vesić.

U objavi na Fejsbuk profilu napisao je da su formirane tri zone sa sadržajima za različite grupe korisnika - zona sa platoom za miran odmor, zona sa platoom sa izdvojenim delom za sedenje i delom za igru dece i zona za rekreaciju sa multifunkcionalnim platoom, dečijom biciklističkom stazom i fitnes terenom.

Vesić je naveo da će biti postavljeni novi rekviziti za igru dece među kojima i oni za decu sa posebnim potrebama.

Od parkovskog mobilijara i opreme predviđeno je postavljanje 38 klupa za sedenje sa naslonom za sedenje, 16 đubrijera i 107 komada zaštitnih metalnih stubića, precizirao je Vesić i dodao da će biti zasađeno 55 stabla visokih i srednjih lišćara, 189 komada listopadnog žbunja, 66 komada zimzelenog žbunja i 36 komada pokrivača tla, dok će travnjak biti obnovljen na ukupnoj površini od 12.193 kvadratnih metara.

Na šetalištu će planiranim radovima biti sanirana četiri velika i jedno malo dečije igralište, kao i sportski teren (košarkaški teren i plato sa stolovima za stoni tenis), dodao je zamenik gradonačelnika.

#Blok 44

#Rekonstrukcija

#Šetalište