AKTUELNO

U opštini Lazarevac su pri kraju radovi u ulici Dositeja Obradovića koja je potpuno rekonstruisana zajedno sa Hilandarskom ulicom.

Javno preduzeće „Toplifikacija“ Lazarevac izvršila je kompletnu rekonstrukciju toplovodne mreže čime je povišen kvalitet isporuke toplotne energije, dok je JPKP „Lazarevac“ izvršilo rekonstrukciju vodovodne mreže i slivnika kišne kanalizacije.

Za navedene radove sredstva su opredeljena iz budžeta GO Lazarevac. Grad Beograd i JP „Putevi Beograda“ na predlog Gradske opštine Lazarevac izvršili su celokupnu rekonstrukciju Hilandarske ulice i ulice Dositeja Obradovića modernom kockom, kao i pešačke staze. Ovom rekonstrukcijom obuhvaćena je i izgradnja 15 novih parking mesta.

Foto: GO Lazarevac

U pomenutim ulicama postavljeni su i metalni stubići za bezbednost pešaka s obzirom da se u njihovoj neposrednoj blizini nalaze dve srednje i jedna osnovna škola, kao i jedna predškolska ustanova.

Upravo zbog bezbednosti naših najmlađih sugrađana, ali i svih učesnika u saobraćaju, u ovom delu grada biće uspostavljena Zona usporenog saobraćaja.

Kompletnom rekonstrukcijom navedenih ulica ovaj deo gradskog jezgra gde se nalazi i Hram Svetog velikomučenika Dimitrija dobio je potpuno nov i moderan izgled koji je kod Lazarevčana naišao na izuzetno pozitivne komentare i reakcije.

Foto: GO Lazarevac

„Zahvaljujem se Gradu Beogradu, JP „Putevi Beograda“ i opštinskim javnim preduzećima koji su izvođenjem ovih radova doprineli lepšem izgledu našeg grada. Izuzetno sam ponosan trenutnim izgledom ovog dela gradskog jezgra i nadam se da ćemo u narednom periodu uspeti da još neki deo našeg grada rekonstrukcijom dobije potpuno nov i moderan izgled. Sledimo politiku predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića kao i Grada Beograda i trudimo se da unapređujemo infrastrukturu kako bi Lazarevac postao mesto za još kvalitetniji i lepši život.“, rekao je predsednik GO Lazarevac Bojan Stević.

Autor:

#Lazarevac

#Rekonstrukcija

#ulice