AKTUELNO

U Beogradu je zaključno sa jučerašnjim danom revakcinisano 651.335 ljudi što je 46,8 odsto, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

On je ukazao da je time ostvaren cilj da se do 10. juna potpuno vakciniše više od 650.000 ljudi, dodajući da je u Beogradu od početka imunizacije ukupno potrošeno 1.374.200 doza vakcina.

Vesić kaže da je vakcinisano 51,9 odsto građana i da se Beograd približava broju od 750.000 vakcinisanih prvom dozom, ističući da se sve više mladih odlučuje da se imunizuje.

U vakcinaciji prednjače žene i prosečna starost pala je na 56,2 godine - naveo je.

Sednica Kriznog štaba zakazana je za ponedeljak, a Vesić kaže da je grad Beograd pripremio nekoliko zahteva, poput toga da se u restoranima produži radno vreme do 1.00 čas i dozvoli muzika do ponoći.

Tražićemo da se 21. juna, bez obzira da li će u Srbiji biti više od 50 odsto vakcinisanih, da se u Beogradu omoguće koncerti, kongresi i mature, a da odgovornost bude na organizatorima, to jest da Krizni štab usvoji protokol koji će biti jasno definisan - rekao je Vesić.

Ističe da nema razloga da se ne vratimo normalnom načinu života, jer dodaje, sve je manje zaraženih korona virusom.

Činjenica je da nećemo moći da organizujemo događaje kao pre korone, ali možemo pod određenim uslovima - poručio je Vesić.

On je danas obišao asfaltiranu Viševačku ulicu u beogradskom naselju Stara Rakovica.