AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika je najavio i radove na trgu kod zgrade Opštine koji će, kako kaže, imati podzemnu garažu sa 46 mesta, a koja će kasnije biti proširena za još 100-ak parking mesta.

U Lazarevcu su završeni radovi na rekonstrukciji Hilandarske i Ulice Dositeja Obradovića, a u toku su i završni radovi na obnovi trga u pešačkoj zoni u centru grada.

Tim povodom zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je danas Lazarevac i istakao da radovi u toj opštini na najbolji način pokazuju politiku koju vodi sadašnja vlast, a to je da svi delovi Beograda budu jednako razvijeni i da ne postoji razlika između pešačkih zona i ulica u centru prestonice i nekoj od prigradskih opština.

Naveo je da su Hilandarska i Ulica Dositeja Obradovića dužine oko 500 metra i da je u njihovu rekonstrukciju uloženo oko 80 miliona dinara.

Foto: Beograd.rs

- Završava se mali trg sa fontanom, u šta će biti uloženo 40 miliona dinara - rekao je Vesić.

On je najavio radove na trgu kod zgrade Opštine koji će, kako kaže, imati podzemnu garažu sa 46 mesta, a koja će kasnije biti proširena za još 100-ak parking mesta.

Foto: Beograd.rs

Tu će biti i fontana i dečje igralište, dodao je Vesić i istakao da će se na taj način poboljšati kvalitet života ljudi koji žive u Lazarevcu.

Vesić je rekao da će do kraja godine u Lazarevcu biti urađeno 7,5 kilometara ulice, navodeći da je već urađeno 3,2 kilometra.

Foto: Beograd.rs

Istakao je da je u prethodne dve godine uloženo oko 200 miliona dinara, kada su u pitanju ulice na teritoriji opštine i dodao da će se nastaviti sa ulaganjem.

Vesić je istakao da je Lazarevac dobar primer kako se grad razvija i naveo da je raspisan tender za Železničku ulicu.

- Predsednik opštine Lazarevac Bojan Stević i ja se borimo da u Lazarevac dovedemo još jednu investiciju. Veoma smo blizu da jedna od novih fabričkih postrojenja bude i u Lazarevcu - rekao je Vesić.

Foto: Beograd.rs

Dodao je da će uskoro biti potpisan ugovor za izgradnju BG voza, koji će spojiti Lazarevac sa centrom Beograda.

Predsednik opštine je rekao da se ta opština trudi da projektima podigne kvalitet života svojih građana.

Foto: Beograd.rs

- U prethodnom periodu smo uspeli, zahvaljujući kvalitetnim projektima, da uz podršku Grada Beograda raspišemo javnu nabavku za Železničku ulicu koja se radi u dužini od 1.400 metara sa komplentnom infrastruktrom - rekao je Stević.

Naveo je da se očekuje i javna nabavka za vodovod u naseljima Mirosaljci i Arapovac, u vrednosti od oko 500 miliona dinara, koju će raspisati Grad Beograd.

Foto: Beograd.rs

Stević kaže da će uskoro biti realizovan i projekat izgradnje kanalizacione mreže u Velikim Crljenima u dužini od 52 kilometra, kao i mesnim zajednicama Momčilo Pavlović, Šopić i Branko Radičević.

#Goran Vesić

#Lazarevac

#rekonstrukcija ulica