AKTUELNO

Sva deca, njih oko 62 hiljade, uzrasta od 1. do 4. razreda osnovne škole, koja od 1. septembra ove godine budu pohađala besplatne gradske škole sporta imaće besplatan zdravstveni pregled u republičkom Zavodu za sport, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

On je podsetio da je Grad Beograd zajedno sa Ministarstvom omladine i sporta pokrenuo besplatne škole sporta na teritoriji 12 beogradskih opština.

– Deca koja budu odlučila da idu u gradske besplatne škole sporta moći će da treniraju rukomet, odbojku, košarku, fudbal, borilačke veštine, gimnastiku, ples i atletiku. Ove škole sporta roditelje neće koštati ništa jer će trenere, termine i opremu platiti Grad i ministarstva. Obezbedili smo besplatne zdravstvene preglede, koji su po zakonu obavezni i koje roditelji sada plaćaju ukoliko im deca negde treniraju, za onu decu koja budu išla u gradske škole sporta. Dakle, gradske škole sporta, koje organizujemo zajedno sa Fakultetom sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradu, biće potpuno besplatne za decu koja ih budu pohađala – istakao je Vesić.

Foto: TANJUG/BEOINFO/PREDRAG MITIĆ

On je dodao da je zahvalan ministru Vanji Udovičiću i Ministarstvu omladine i sporta jer su omogućili da pregledi za decu u Zavodu za sport budu besplatni.

– To je još jedna dodatna pomoć roditeljima koja će omogućiti uštedu u njihovim kućnim budžetima. Tokom ove nedelje će između Grada Beograda i republičkog Zavoda za sport biti potpisan ugovor o besplatnim pregledima. Beograd nastavlja da ulaže u svoju budućnost i našu decu. Posle besplatnih tableta i digitalnih udžbenika koji će od 1. septembra biti dostupni za oko 100 hiljada učenika, sada obezbeđujemo besplatne škole sporta za 62 hiljade mališana – naveo je Vesić.

#Goran Vesić