AKTUELNO

Vodosnabdevanje u Grockoj zadovoljavajuće, u Vrčinu restrikcije Situacija sa vodosnabdevanjem na celoj teritoriji opštine Grocka je zadovoljavajuća osim u naselju Vrčin gde su uvedene restrikcije, izjavio je predsednik opštine Grocka Dragan Pantelić.

Prema njegovim rečima danas su u saradnji sa Gradom Beogradom u ovom delu opštine stigle četiri cisterne sa vodom za piće koje će obilaziti delove Vrčina.

– Pregovaramo trenutno sa jednim privatnim vodovodom kako bismo premostili nedostatak vode u ovom delu opštine dok se trajno ne reši problem vodosnabdevanja u izgradnjom sistema Makiš-Mladenovac u martu sledeće godine. Ovaj privatni vodovod pokriva oko 300 domaćinstava, a pošto ima još jedan bunar potrebno je da Gradski zavod za zaštitu zdravlja da odobrenje da se on stavi u funkciju. Očekujemo da u toku dana dobijemo tu informaciju. Ovaj problem nije nastao ove godine, prisutan je u letnjim mesecima i obično se javlja u julu i avgustu, ali je zbog ovih visokih temperatura već sada aktuelan – rekao je Pantelić.

On je apelovao na građane da namenski i racionalno troše vodu kako bi svi delovi Grocke imali redovno vodosnabdevanje.

Autor:

#Voda

#Vrčin