AKTUELNO

Iz Sekretarijata za inspekcijske poslove apeluju na prevoznike da uključuju rashladne uređaje.

Saobraćajni inspektori Sekretarijata za inspekcijske poslove zbog visokih temperatura pojačano vrše nadzor nad funkcionalnošću i ispravnošću klima-uređaja u vozilima kojima je odobreno obavljanje javnog linijskog prevoza putnika na teritoriji grada Beograda, saopšteno je iz ovog sekretarijata.

Kontrole se sprovode na terminusima svakog radnog dana, u dve smene. Tokom prethodna tri dana, saobraćajni inspektori ovog sekretarijata izvršili su 201 pregled vozila javnog linijskog prevoza putnika.

Kako se navodi u saopštenju, u dvadeset vozila konstatovana je nefunkcionalnost rashladnih uređaja zbog čega su saobraćajni inspektori prevoznicima izdali prekršajne naloge.

Inspektori Sekretarijata za inspekcijske poslove će nastaviti sa svakodnevnim kontrolama ispravnosti klima-uređaja u vozilima javnog prevoza.

Iz ovog sekretarijata apeluju na prevoznike da uključuju rashladne uređaje i vode računa o njihovoj ispravnosti, jer će svako nepoštovanje propisa biti adekvatno sankcionisano, nalazi se u saopštenju.

#Inspekcija