AKTUELNO

U Gerontološkom centru je 669 gerontodomaćica dobilo nove radne uniforme. Ovim želimo da dalje unapredimo kvalitet pružanja usluga gerntodomaćica, jer nam je važno da naši zaposleni kada idu na teren imaju udobnu odeću i obuću, izjavila je gradska sekretarka.

Natasa Stanisavljević, gradska sekretarka za socijalnu zaštitu, obišla je jutros Klub za stare u Svetogorskoj ulici, gde je gerontodomaćicama uručila pakete novih letnjih uniformi.

Foto: TV Pink Printscreen

- Naše gerontodomaćice dobile su nove radne uniforme. Grad Beograd kupio je 669 letnjih uniformi i svaka gerontodomaćica dobila je majicu, pantalone, klompe i letnje patike – rekla je Stanisavljević za Pink.

Foto: Beograd.rs

Ističe da radna uniforma podiže standard usluge.

Stanisavljević je pohvalila gerontodomaćice grada Beograda i zahvalila im se jer su one, i tokom vanrednog stanja, radile bez prestanka.

Foto: Beograd.rs

Foto: Beograd.rs

- Velika zahvalnost vrednim gerontodomaćicama, a najmanje što Grad Beograd može da uradi da im se oduži, jeste da unapredi kvalitet usluge, odnosno da im obezbedi sve što im je potrebno kako bi što lakše obavljale svoj posao – kaže Stanisavljević.

Foto: Beograd.rs

Kako podneti zahtev za uslugu gerontodomaćice?

Gradska sekretarka je pojasnila da se zahtevi podnose pri nadležnom centru za socijalni rad.

- Pravo na uslugu gerontodomaćice imaju stara lica koja nemaju srodnike ili nekog drugog ko brine o njima, dakle osobe koje primaju tuđu negu i pomoć, uvećanu tuđu negu i pomoć, a najvažnije je da neko ko je sam u Beogradu može pozvati centar za socijalni rad, predati dokumentaciju, a mi smo tu da sa ovim damama pomognemo – kaže Stanisavljević.

#nataša stanisavljević