AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da će svaki bespravno izgrađen objekat u Beogradu biti srušen i dodao da na teritoriji grada postoji "dobro organizovana mafija" koja se bavi bespravnom gradnjom.

Vesić je rekao da u nelegalnoj gradnji, u sprezi sa raznim državnim službenicima, učestvuju razni kvaziinvestitori, koji grade bespravno i uništavaju grad, saopštila je Gradska uprava.

"Time nanose više štete gradu nego što su to radili nacisti 1941. godine kada su bombardovali Beograd. Dođu u neku ulicu, kupe plac, naprave bespravnu zgradu i zatim se nelegalno priključe na kanalizaciju i vodovod i unište sve ono što kuće u okolini imaju", rekao je Vesić .

Pojašnjava da se, da bi se priključila još neka zgrada, moraju proširiti mreže infrastrukture, odnosno vodovodne i kanalizacione cevi.

Podsetio je da se, kada se gradi legalno, plaćaju i sve dažbine gradu.

Vesić se osvrnuo i na rušenje objekta u Sazonovoj ulici na Vračaru, navodeći da će se svaki bespravno izgrađen objekat u gradu rušiti.

"S kim god da ste se dogovorili, to ne može da prođe i biće srušeno. Nije normalno da se gradi bespravno, da se ne plaćaju dažbine, da se krade od budžeta i ljudi. Kada gradite bespravno, to je isto kao da ste ušli u radnju i opljačkali je. Investitor u Sazonovoj ulici je dobio građevinsku dozvolu, ali je izgradio još sprat-dva više", rekao je Vesić.

On je dodao da tako nešto neće biti dopušteno.

Vesić je naveo da je 95 odsto zahteva za legalizaciju stanova do 100 kvadrata od "običnih" ljudi.

"Zato sam odlučan da rešim ovaj problem i rešavaću ga dok sam tu", poručio je Vesić.

#Bespravni objekti

#Goran Vesić

#Rušenje