AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da ne očekuje da će Krizni štab danas razmatrati uvođenje restriktivnih mera već da će se razgovarati o načinima da se ubrza imunizacija protiv virusa korona i poveća broj vakcinisanih.

Vesić je rekao da je potrebno naći dodatne načine da se građani stimulišu da se vakcinišu i dodao da će na sednici Kriznog štaba predložiti da se aktivnije sprovodi kampanja za vakcinaciju mladih.

"Mislim da danas nećemo razgovarati o restriktivnim merama, vakcinacija je prava tema. Treba da pričamo o tome kako da se učine dodatni napori da se ubrza vakcinacija i da se vakcinišu oni koji nisu", rekao je Vesić za K1 televiziju.

Naveo je da je u Beogradu vakcinisno 23,6 odsto građana između 18 i 30 godina i da je u opštinama Vračar, Stari grad i Savski venac imunizovano skoro 40 odsto mladih.

"To govori da je, kada se radi sa mladima, moguće ubediti ih da se vakcinišu. Mora da se sprovodi kampanja i da lekari u medijima više objašnjavaju i daju odgovare na netačne informacije na društvenim mrežama, kojima su mladi podložni", rekao je Vesić.

Kako kaže, zadovoljan je procentom od blizu 54 odsto vakcinisanih u prestonici, odnosno oko 743.000 građana koji su primili prvu dozu.

"Potrebno je da se vakciniše još oko 70.000 građana da pređemo 60 odsto kako bi Beograd bio relativno siguran", rekao je zamenik gradonačelnika.

Dodao je da je revakcinisano oko 712.000 građana što je skoro 52 odsto.

Na pitanje da li bi Beograd podneo još jedno zatvaranje, Vesić je kazao da u tom slučaju ponovo veliki broj građana ne bi radio, a da to onda postaje socijalni problem.

Kako kaže, uvek je insistirao da se u Begradu radi jer se, dodao je, pokazalo da zemlje koje su sprovodile restrikcije nisu imale očekivane rezultate.

"Naš put je poštovanje mera, ubvzana vakcinacija i da se normalno živi i radi kao što je sada u Beogradu. Hoteli su nam puni, ponovo dolaze turisti i imamo prihode od toga", naveo je Vesić.

#Goran Vesić

#krizni štab