AKTUELNO

Došlo je do urušavanja zgrade u Vidovdanskoj ulici na Vračaru. Stanari su brzo evakuisani, a na sreću nije bilo povređenih. Nakon incidenta i inspekcija je izašla na teren.

Građevinski inspektor Sekretarijata za inspekcijske poslove Grada Beograda vodi postupak inspekcijskog nadzora nad izgradnjom objekta u Vidovdanskoj ulici broj 4, saopšteno je iz Sekretarijata za inspekcijske poslove.

Kako se navodi u saopštenju, investitor poseduje građevinsku dozvolu od 22. aprila 2021. godine i prijavu radova od 14. maja 2021. godine, prenosi Beoinfo.

"Danas, 16. jula, došlo je do urušavanja objekta na susednoj parceli. Građevinska inspekcija izvršila je hitan inspekcijski pregled predmetne lokacije i tom prilikom utvrđeno je da izvođač radova nije izveo obezbeđenje temeljne jame shodno odobrenom projektu obezbeđenja temeljne jame", kažu u saopštenju.

Dodaju, da će po hitnom postupku biti doneto rešenje o zabrani korišćenja urušenog objekta. Takođe, u toku je donošenje rešenja kojim će investitorima i izvođaču radova biti naređena hitna obustava svih radova, osim radova na obezbeđenju temeljne jame. Na licu mesta građevinski inspektor je izrekao usmeni nalog za navedeno. Građevinska inspekcija će podneti odgovarajuće krivične prijave protiv svih odgovornih lica, investitora, izvođača, stručnog nadzora.

Pogledajte snimak dramatičnog urušavanja zgrade:

Autor:

#Vračar

#zgrada