AKTUELNO

Radojičić je naveo da je požar zahvatio površinu od pet hektara.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da je požar koji je izbio sinoć nešto posle 20 časova na deponiji u Vinči pod kontrolom, da nema razloga za paniku, kao i da ne postoji opasnost da će se požar proširiti.

Radojičić je u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima naveo da su vatrogasne službe na terenu bile veoma brzo po dobijanju poziva, i istakao da su nadležne službe reagovale u najkraćem mogućem roku.

Prema njegovim rečima, na početku gašenja požara je bilo šest vatrogasnih vozila sa 18 vatrogasaca na terenu, a u ovom trenutku je na licu mesta pet vatrogasnih vozila sa 15 vatrogasaca.

- Tu su i vatrogasna cisterna sa 30.000 litara vode, tri cisterne javno-komunalnog preduzeća JKP ''Gradska čistoća'' i dve cisterne JKP ''Beogradski vodovod i kanalizacija'' - rekao je gradonačelnik Beograda.

On je naveo da je požar zahvatio površinu od pet hektara.

Radojičić je naglasio da ne postoji opasnost da će se požar proširiti, jer su na licu mesta i četiri vozila teške mehanizacije koja zemjjom zatrpavaju mesto požara.

- Iako će građani dim ovog požara moći da vide u narednih nekoliko dana, uveravam ih da nema mesta za strah i paniku - kazao je Radojičić i dodao da su stručnjaci Zavoda za javno zdravlje takođe na terenu.

#Zoran Radojičić