AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavio je da danas počinje „Bir fest” na „Ušću” i da će ova, inače najveća manifestacija u Beogradu, trajati narednih pet dana. Počinje, kako je precizirao, spektakularnim koncertom „Bijelog dugmeta”.

– Od 1977. godine i čuvenog koncerta kod Hajdučke česme nismo bili u prilici da gledamo besplatno koncert „Bijelog dugmeta”, a kuriozitet je što će nastupiti sva tri pevača ovog benda. Tokom „Bir festa” organizovaćemo čak šezdeset nastupa. Kao suorganizator, Grad se usaglasio sa organizatorima da se prilikom ulaska poštuju sve epidemiološke mere. Želimo da na našim događajima ljudi uživaju, ali i da budu zaštićeni. Na koncerte će moći da uđu oni koji imaju potvrdu o vakcinaciji, potvrdu o preležanoj koroni ili urađen PCR test, a za one koji nemaju ništa od toga kod TC „Ušće” biće postavljen punkt gde će moći da urade brzi antigenski test. Ovo je primer na koji način možemo da organizujemo manifestacije i srećan sam što Beograd ovog leta zaista živi – rekao je Vesić, podsećajući da je u okviru Belefa do sada održano više od 50 koncerata i da 8. septembra na zatvaranje festivala dolazi Plasido Domingo, te da predstoji i „Mjuzik vik”.

Sve mere utvrdio je Gradski zavod za javno zdravlje, dodao je Vesić, i pozvao posetioce da uživaju u nastupima, ali i da ispoštuju propisane mere.

#Bir fest

#Goran Vesić