AKTUELNO

Nova školska godina u Srbiji počela je danas, a nakon više od godinu dana đaci se vraćaju u klupe kao pre pandemije koronavirusa. Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić za TV Vesti kaže da je ove godine u prestonici upisano više prvaka nego ranije.

Ispred škole "Duško Radović" Radojičić je rekao i kako je sve spremno za početak školske godine za koju veruje da će biti uspešna bez obzira na koronavirus.

Foto: TV Vesti

Imamo dobre vesti, 500 više prvaka je u Beogradu nego prošle godine. Radujemo se tome, a radujemo se i tome da smo pripremili ovu školu za početak na još bolji način. Urađena je rekonstrukcija u vrednosti preko 130 miliona, deca su vesela, počinje prvi dan škole, sve je spremno... Korona je tu i moramo se brinuti o svemu tome. Ja verujem da će školska godina biti uspešna, bez obzira na koronu. Ono što je u domenu grada Beograda, mi ćemo voditi računa o tome. Ministarstvo, naravno, ima svoje dužnosti oko toga. Važno je da postoji sklad na svim nivoima - priča Radojičić.

Predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić kaže kako su uspeli da rekonstruišu ovu školu, a zatim dodaje i da je ovo poseban dan kako za đake prvih razreda, tako i za njihove roditelje.

Foto: TV Vesti

Ova škola je stvarno rekonstruisana ozbiljno, na kraju smo uspeli da opremimo celu školu. Ovde smo došli da pozdravimo đake prvake, njima je danas poseban dan, kao i njihovim roditeljima - kaže Šapić.

Direktor škole "Duško Radović" Njegoš Zejak ističe kako se ove godine mogu pohvaliti sa više upisanih prvaka.

Foto: TV Vesti

Škola Duško Radović može da se pohvali da je upisala 124 prvaka ove godine, naš je plafon 120. Svake godine nije isti broj đaka, ova generacija je nešto veća i zaista se radujem kada čujem da ima više prvaka - rekao je Zejak.

TV VESTI GLEDAJTE KOD SVIH KABLOVSKIH OPERATERA U REGIONU!

mts - 111 / 794, Supernova - 011, SBB - 023, EON - 023, Total TV - 037, SatTrakt - 011, Orion - 018, Pošta net - 110

Pratite "TV Vesti" i na društvenim mrežama: Instagram i Youtube!

Autor: S. K.