AKTUELNO

U utorak, 7. septembra, stupa na snagu odluka Skupštine grada Beograda na osnovu koje muzika ne sme da se emituje u baštama radnim danima posle 22 sata, a petkom i subotom posle 23 sata, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

"Na taj način će se uvesti red kada je u pitanju emitovanje muzike pošto je poslednjih meseci zaista bilo mnogo pritužbi građana da određeni ugostitelji emituju muziku po čitavu noć čime maltretiraju ljude, da uopšte ne vode računa o tome da ljudi treba da žive normalno, uz to što oni kao ugostitelji treba da rade", rekao je Vesić.

Naveo je da se ova odluka ne odnosi na Skadarliju gde je dozvoljena samo akustična muzika, Adu ciganliju i priobalje.

"Što se tiče Ade ciganlije i priobalja, čekamo novi Zakon o buci koji treba da bude usvojen narednih meseci. Tada ćemo dobiti široka ovlašćenja kada je u pitanju zaštita od buke, odnosno naši komunalni milicioneri će moći da mere buku na licu mesta, zatvaraju lokale, oduzimaju sredstva sa kojih se emituje muzika tako da je moja poruka svima da se što pre prilagode i sprovedu mere zaštite od buke", rekao je Vesić.

Vesić je poručio da dok god on bude u Gradu neće dozvoliti da neko maltretira ljude, pušta muziku i misli da je "veliki biznismen i mnogo pametan zato što celu noć pušta muziku i niko od toga ne može da spava".

Dodao je da ugostitelji treba da rade, ali da sa druge strane moraju da poštuju privatnost drugih ljudi.

"Mi ćemo u nedelju i ponedeljak obići sve restorane na teritoriji grada Beograda na koje se odnosi odluka, obavestiti ih da u utorak stupa na snagu odluka tako da ćemo od utorka biti veoma rigorozni kada je to u pitanju i moja molba je da se prilagode ovoj odluci - da rade, ali da poštuju ljude u blizini čijih zgrada imaju svoje ugostiteljske objekte", zaključio je Vesić.

#bašte

#kafići

#mere

#muzika