AKTUELNO

Gradski menadžer je rekao da će radovi trajati oko pet meseci.

Počela je rekonstrukcija ulice Bore Stankovića u beogradskoj opštini Vračar i trajaće oko pet meseci, rekao je gradski menadžer Goran Vesić.

- Ulica će biti urađena na potpuno drugačiji način, imaće kolovoz širine šest metara, trotoare po tri metra sa svake strane i više od dva metra zelenog pojasa - objasnio je Vesić i istakao je da će biti zamenjena kompletna infrastruktura ulice.

Gradski menadžer je rekao da radovi koštaju 71,8 miliona dinara i da će trajati oko pet meseci.

Vesić je podvukao da je rekonstrukcija ulice Bore Stankovića važna iz više razloga:

- Prvo, ova ulica pokazuje koliko su se sporo neke stvari dešavale u gradu. Da bi ova ulica bila rekonstruisana sve je bilo spremno još 2008. godine. Od tada opština Vračar nije uspevala da reši imovinsko-pravne odnose, odnosno da raseli nekoliko baraka odavde i čekalo se dobrih devet godina da počne rekonstrukcija ove ulice - objasnio je Vesić.

Foto: Tanjug

Novo rukovodstvo opštine Vračar, koje je izabrano prošle godine, uložilo je ogroman napor da se te stvari reše i za manje od godinu dana rešeni su svi imovinsko-pravni odnosi i počelo se sa rekonstrukcijom ulice, istakao je Vesić.

Prema njegovim rečima, rešavanjem problema u ulici Bore Stankovića konačno će se formirati porta Hrama Svetog Save, čime će biti završeno uređenje okoline Hrama.

Foto: Tanjug

Tako će, dodao je Vesić, biti stvoreni uslovi da se sledeće godine, zajedno sa Srpskom pravoslavnom crkvom, uredi prostor oko Hrama Svetog Save koji trenutno nije uređen na najbolji mogući način.

- Ulica Bore Stankovića danas je prometnija nego što je bila ranije jer je deo saobraćaja sa Bulevara oslobođenja, čija je rekonstrukcija u toku, prebačen na ovu stranu. Zato će se ova ulica raditi u etapama kako bi stalno mogao da funkcioniše saobraćaj - rekao je Vesić.

Predsednik opštine Vračar Milan Nedeljković je rekao da je danas važan dan za opštinu Vračar jer će ulica u srcu Vračara dobiti proširenje na potezu od Katanićeve do Braničevske i Skerlićeve ulice.

On je najavio izgradnju podzemne garaže u Skerlićevoj, gde će biti mesta za 1.000 automobila.

#Beograd

#Goran Vesić

#Rekonstrukcija

'