AKTUELNO

Završena je rekonstrukcija Beograđanke, a zgrada će biti useljena do marta kada će biti otvorena.

Prema rečima zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, Beograđanka je ponovo najmodernija poslovna zgrada i ponos našeg grada kao što je bila 1974. godine kada je sagrađena. Sa svojih 101 metrom i 23 sprata više nije najviša zgrada u Beogradu, ali dominira ovim delom grada.

Foto: Facebook.com/Goran Vesić

"Pre samo nekoliko godina kada smo prodali ovu zgradu koja je propadala i koja se pretvorila u objekat za smeštaj udruženja građana koja nisu ništa plaćala vođena je kampanja kako će zgrada biti srušena i kako će biti pretvorena u hotel. Ti koji su tada lagali danas ćute. Meni to nije važno osim da je Beograđanka obnovljena i da sam imao hrabrosti da uđem u taj projekat. Beograđanka je uređena. Da obavestim kritičare da će brzo početi rekonstrukcija zgrade Beobanke na Zelenom vencu kao i da će brzo videti skele na zgradi BIGZ-a", naveo je Vesić.

Kompanija MPP New je u vlasništvu Marera Real Estate-a koja je u vlasništvu gospodina Zubrilina. On je poznat u Rusiji kao jedan od najuspešnijih investitora u oblasti nekretnina, odnosno njegova kompanija je poznata po projektima razvoja i rekontrukcije komercijalnih objekata.

Foto: Facebook.com/Goran Vesić

- Marera Properties je kompanija za investiranje u nekretnine i bavimo se razvojem komercijalnih nekretnina. Naš portfolio čine kancelarijski, maloprodajni i industrijski objekti širom Srbije na veoma atraktivnim lokacijama a u proteklih nekoliko godina beležimo sve veće interesovanje javnosti i to kroz akvizicije objekata koji su poznati i omiljeni široj javnosti poput nekadašnje Beko hale, danas izvrsno rekontruisanog Kalemegdan Biznis Centra u kome radi više od 2300 ljudi svakodnevno - naveli su ranije iz Marera Real Estate.