AKTUELNO

Verujemo da smo napravili održivo rešenje, rekao je u Novom vikend jutru Jovane Jeremić na televiziji Pink, predsednik beogradske opštine Zvezdara, Vladan Jeremić.

Jeremić je rekao da nije prvi put da se ovako nešto dešava, i dodao da mu ježao što je moralo da prođe nekoliko dana da bi se sve rešilo.

- Nakon što se pojavio problem, građani su prijavili nadležnim institucijama. Postoji i nalog službe za inpekcijske poslove koji nalaže privatnom investitoru da sanira kvar, to je investitor zgrade, ali pošto se problem nije rešio, mi smo bili prinuđeni da kao opština na čijoj se teritoriji pojavio problem, da ga rešimo – kaže Jeremić.

Foto: TV Pink Printscreen

On se zahvalio i Gradskom komunalnom preduzeću što je ovaj problem rešen.

- Siguran sam da će ovo biti održivo rešenje, pročišćene su cevi i nadam se da se na ovaj način više nećemo susretati sa ovakvim problemom – rekao je Jeremić.

Foto: TV Pink Printscreen

Naime, Katarina Krstić sa Zvezdare, prijavila je problem sa kojim su se susretali, a to je izlivanje fekalnog sadržaja iz jedne šahte.

Foto: TV Pink Printscreen

- Šaht se izlivao, pravio veliku poplavu, ogromna je para bila, jako je zaudaralo. Ovde prolazi svakoodnevno veliki broj ljudi i male dece, nije bilo prijatno za živeti - kaže ona.

Kako dodaje, najveći problem je bio ekološki, dodaje da je jako smrdelo, ali i da su zdravstveno bili ugroženi.

Foto: TV Pink Printscreen

- Problem se sve do sada rešavao na kratke staze, zahvalila bih se opštini Zvezdara koja je doprinela da se problem sanira - rekla je Katarina.

Autor:

#Zvezdara