AKTUELNO

U trenutku kad je danas nestala struja u širem centru Beograda oko 30 osoba ostalo je zaglavljeno u liftu na Dorćolu, među njima je bilo dece, ali i majka sa bebom!

Zaglavljene u liftovima uglavnom su spasali majstori koji inače održavaju liftove i odglavljuju zaglavljene, ali pošto je u trenutku bilo mnogo poziva neki od građana su za pomoć molili i vatrogasce spasioce.

Stanare zaglavljene u liftu u jednoj zgradi u Gospodar Jevremovoj pozvali su za pomoć vatrogasnu ekipu.

‐ Devojčica je bila zaglavljena, zvali smo Infostan i rekli su da će doći, ali kako je vreme prolazilo panika je bila sve veća te smo u pomoć zvali vatrogasce - rekla je majka zaglavljene devojčice.

Vatrogasci su prrema njenim rečima baš brzo stigli.

- Razgovarali su sa devojčicom i taman kad su se spremali da obiju vrata i izvuku dete stigli su majstori za hitne intervencije - kaže majka devojčice.

Hrabri ljudi i ovog puta su pokazali da na njih zaista možemo u svakom trenutku da računamo. Devojčica koja je bila zaglavljena u liftu kaže da se nije uplašila i da se oseća dobro.

- Pre sat vremena sam ostala zaglavljena u liftu kad je nestalo struje, prvo smo pozvali hitnu službu za lift, međutim, onda smo pozvali vatrogasce koji su došli veoma brzo. Izbavili su me, takođe, veoma brzo, tako da sam za možda dva-tri minuta izašla iz lifta. Osećam se dobro, znam da je ovaj lift star i da često može da stane, tako da u tim paničnim situacijama i nisam panična - rekla je devojčica.