AKTUELNO

U blizini Ruzveltove ulice već nekoliko dana u večernjim satima pojavljuju se dim i sumaglica.

Nije od požara, a nije ni od sredstava kojima se zaprašuju komarci, pa je nepoznato šta to guši Beograđane u ovom delu grada. Sličnu situaciju imali su i žitelji Bežanijske kose, gde su se izmaglica i neprijatni mirisi pojavljivali svako drugo veče.

Poslednji put "magla" nepoznatog porekla širila se u utorak u blizini vatrogasne baze u Ulici Mije Kovačevića, a potom se pojavila i u Ruzveltovoj ulici.

- Bio sam parkiran u blizini i krenuo sam ka automobilu, odjednom se pojavio neki dim, ništa se nije videlo - priča za "Novosti" jedan od očevidaca. - Odmah sam krenuo ka vatrogasnoj bazi da njima prijavim. Međutim, oni su mi rekli da nema nikakvog požara i da su možda prošle ekipe koje zaprašuju komarce. I zaista, "mirisalo" kao kada oni prođu.

Na naše pitanje da li je u ovom delu Beograda sporvođena akcija zaprašivanja, u JKP "Gradska čistoća" odgovaraju odrečno.

SMRAD SMETAO DECI I STARIJIMA

Kako su ispričali žitelji Bežanijske kose, neprijatni mirise najteže su podnosila deca i stariji sugrađani. Oni su kašljali, otežano disali, a pojedini su imali iritaciju nosa i očiju. Iako su se obraćali nadležnima, od njih su samo dobijali odgovore da su prijave evidentirane.

- Naše ekipe nisu prolazile potez oko i samom Ruzveltovom ulicom - rekli su u JKP "Gradska čistoća". - Inače, kada se ove akcije sprovode u urbanim sredinama nikada se ne koriste termalni zamagljivači koji se koriste na velikim zelenim površinama i rekama, a koji formiraju veliku količinu dima, već samo hladno zamagljivanje pri čemu nema stvaranja magle.

Autor: