AKTUELNO

Beograd već više godina nosi titulu prestonice koja garantuje dobru zabavu.

Od poznatih klubova i splavova do Skadarlije i njenih kafana i restorana, Beograd je grad koji će ispuniti svačija očekivanja vezana za dobar provod i izlaske. Tokom novogodišnjih i božićnih praznika našu prestonicu je posetio veliki broj turista iz Slovenije. Nas je zanimalo kako su se proveli, koja mesta su obilazili i gde su odseli?

Ušli u Novu godinu pod vedrim nebom

Turistima iz Slovenije su omiljene lokacije za novogodišnji doček bile na platou pored Savskog mosta na Beogradu na vodi i ispred Narodne skupštine - 2 dela grada koja jednostavno ne mogu da promaknu nekome ko je odlučio da poseti i istraži grad koji nikad ne spava. Tvrde da im je drago što su januarsko jutro dočekali pod vedrim nebom uz spektakularan provod i energiju naših domaćih izvođača.

Na pauzi od večernjih izlazaka i žurki Slovenci su obilazili ono što je za Beograđane svakodnevnica. Najposećenije lokacije su im bile Knez Mihajlova, Kalemegdan, Beograd na vodi i Hram Svetog Save. Posebno im se svidelo šetalište od Beograda na vodi ka Kalemegdanu gde se nalazi Beton hala. Odmor su pronalazili uz degustiranje naše kuhinje u nekim od poznatih beogradskih restorana.

Foto: Facebook.com/Goran Vesić

Odlično znaju šta koji hotel nudi Znajući da su hoteli u Beogradu u doba praznika prepuni i rezervisani mesecima unapred, nas je zanimalo gde su turisti iz Slovenije odlučili da odsednu. Odgovori su im bili poprilično iznenađujući.

Gosti iz Slovenije nisu birali velike lance hotela, već su im favoriti bili manji, "Boutique" hoteli na vrhunskim lokacijama. Prema njihovim komentarima, manji hoteli pružaju znatno bolju uslugu od velikih lanaca. Osoblje im posvećuje više pažnje, svaki detalj usluge je propraćen, a turisti se osećaju kao da su kod kuće sa svojim porodicama, dok se, kako kažu, u većim hotelima često osećaju usamljeno i zapostavljeno.

Ovo su top 3 hotela za koje su se gosti iz Slovenije odlučili:

1. Joy5 Hotel & Spa

Peter: "Sve je lepo, novo, osoblje je veoma ljubazno, odličan bogat doručak, lep pogled na reku iz restorana. Miran hotel za odmor, prijatan spa i prevoz od parkinga do hotela!"

Nik: "Zadivljujuće je kako je moguće da jedan hotel bude potpuno okružen zelenilom u tako urbanom gradu. Udoban, miran i po meri. Moram da napomenem i osoblje koje će uvekposvetiti pažnju gostu."

Nina: "Nisam mislila da se hotel nalazi bukvalno na reci, uživanje i opuštanje na Dunavu uz divan pogled je ono što mi se najviše svidelo. Hrana je ukusna, a osoblje je veoma ljubazno."

Foto: Promo/JOY5HOTEL.COM

Foto: Promo/JOY5HOTEL.COM

2. Garni Hotel Mint

Igor: "Veoma dobar smeštaj! Odličan raznovrstan doručak. Ljubazno osoblje koje je uvek na raspolaganju. Hotelska soba je čista i uredna, kao i ostale prostorije. Definitivno vredi ponovneposete."

David: "Veliki, udoban krevet. Komfor je na najvišem nivou. Preporučujem"

Luka: " Sve je u ovom hotelu je novo i sređeno. Osoblje je uvek tu za nas, primetio sam da održavaju porodičnu atmosferu. Moram i da napomenem da je doručak veoma bogat i ukusan.Predivno!"

Foto: Promo/JOY5HOTEL.COM

3. The Location Hotel

Petja: "Hotel se nalazi u centru ali je nekako ušuškan i ima svoj mir bez buke. Osoblje nas je dočekalo uz ogromno gostoprimstvo, na momente zaboravimo da smo turisti i stranci."

Gorazd: "Čiste i udobne sobe, brz wifi i ukusna hrana. Doduše mi smo prespavali svaki doručak. 100% se vraćamo opet."

Aleš: "Devojka i ja smo prezadovoljni. Lokacija je odlična a ljubaznost osoblja je na izuzetnom nivou. Žao nam je što nismo još duže ostali."

Foto: Promo/JOY5HOTEL.COM

Drago nam je što smo uspeli da usrećimo turiste iz Slovenije za vreme novogodišnjih praznika.

Od beogradskog provoda i noćnog života do gostoprimstva i ljubaznosti. Naša poruka susedima iz regiona je da su uvek dobrodošli i da ih očekujemo i mimo praznične atmosfere.

Autor: Đorđe Stojković