AKTUELNO

Predsednik Gradske opštine Palilula Miroslav Ivanović i generalni sekretar Stalne konferencije gradova i opština Nikola Tarbuk, potpisali su danas Evropsku Povelju o rodnoj ravnopravnosti na lokalnom nivou, koja će doprineti da Opština Palilula unapredi principe rodne ravnopravnosti u svojoj sredini, sledeći potpisanu Povelju.

Evropska Povelja o rodnoj ravnopravnosti na lokalnom nivou namenjena je lokalnim i regionalnim upravama Evrope, koje se njenim potpisivanjem, javno obavezuju da će slediti principe rodne ravnopravnosti i sprovoditi odredbe propisane Poveljom u svojim sredinama.

Foto: GO Palilula

Povelju je do sad potpisalo 85 gradova i opština u Srbiji i 1.936 opština, gradova i regiona iz 36 zemalja Evrope.

U cilju pružanja podrške primeni ovih principa, svaka potpisnica Povelje će pripremiti Akcioni plan, koji će određivati prioritete, aktivnosti i sredstva za njegovo sprovođenje. Potpisnice će takođe biti u obavezi da se povežu sa svim relevantnim institucijama i organizacijama u svojoj zemlji kako bi na najbolji mogući način promovisale najbolje prakse u pogledu istinske ravnopravnosti.

Foto: GO Palilula

Potpisivanju Evropske Povelje o rodnoj ravnopravnosti na lokalnom nivou prisustvovala je članica Veća opštine Palilula Maja Žmukić i članovi Saveta za rodnu ravnopravnost opštine Palilula.