AKTUELNO

Starešina Hrama Pokrova presvete Bogorodice protojerej stavrofor Jovica Vićentijević uručio je predsedniku Gradske opštine Zvezdara Vladanu Jeremiću Gramatu Patrijarha srpskog gospodina Porfirija. Događaju su prisustvovali i član Veća GO Zvezdara Miroslav Marinović i Ivona Fuštić iz Kabineta predsednika GO Zvezdara.

Na Gramati je tekst sledeće sadržine:

Foto: GO Grocka

„Porfirije,
Božjom milošću pravoslavni Arhiepiskop pećki, Mitopolit beogradsko-karlovački i Patrijarh srpski dodeljuje ovu Gramatu Gradskoj opštini Zvezdara, na čelu sa Predsednikom opštine gospodinom Vladanom Jeremićem, za pokazanu nesebičnu saradnju i ljubav pokazanu prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi, a posebno prema Hramu Pokrova Presvete Bogorodice u Beogradu.

Foto: GO Grocka

Darodavcu: Gradskoj opštini Zvezdara i njenim zaposlenima želimo od Gospoda i Spasa našeg Isusa Hrista i Presvete Bogorodice svako istinsko dobro i uspeh u njihovom daljem životu i radu.

S blagoslovom Patrijarha srpskog Porfirija”

Zahvaljujući se na tako posebno ukazanoj časti, Jeremić je rekao da je ovo najznačajnije priznanje koju je Gradska opština Zvezdara dobila.

Foto: GO Grocka

„Trudićemo se da i u narednom periodu negujemo dobar odnos sa hramovima Srpske pravoslavne crkve na našoj opštini i nastavićemo da pomažemo njihov rad i u narednim godinama”, istakao je predsednika Jeremić.

Gradska opština Zvezdara finansijski je pomogla uređenje Hrama Pokrova presvete Bogorodice koji je jedan od najlepših hramova na Zvezdari.

Autor: