AKTUELNO

Premijera zakazana za 5.03. u MTS Dvorani.

Ostvarenje “Usta puna zemlje” Apollon produkcije, po scenariju i režiji Mladomira Puriše Đorđevića, prema knjizi koju je napisao Branimir Šćepanović - doživeće svoju premijeru 5.03. u 19:30h u MTS Dvorani, kao jedan od fimova koji će zatvoriti ovogodisnji FEST. Glavne uloge u ovoj specifičnoj drami dodeljene su sjajnoj glumačkoj postavi: Radivoju Raši Bukviću – koji tumači glavnog protagonistu Marka, Sonji Kolačarić – u ulozi bolničarke, Andriji Kovaču – koji tumači Živorada , Lazaru Jovanovu – u ulozi Bratislava, Aleksandri Rukavini – koja tumači Mojicu i Petru Božoviću – u ulozi Joksima.

Foto: Promo

Karakterističan film Puriše Đorđevića koji kroz glavnoj junaka Marka priča priču o sopstvenom životu, odrastanju i putu koji svaki čovek prolazi od rođenja do smrti, putu borbe koja je kod Đorđevića duboko ukorenjena u antifašizmu. Njegov glavni junak nam pokazuje put kroz kaljugu civilizacije ka izgubljenoj duhovnosti i osvajanju slobode.

Foto: Promo

Reditelj i scenarista filma “Usta puna zemlje” Mladimir Puriša Đorđević (1924-2022) bio je srpski i jugoslovenski filmski reditelj i scenarista. U drugoj polovini šezdesetih ostvario je najveće rediteljske uspehe, radeći na svetski prepoznatim delima: Devojka (1965), San (1966), Jutro (1967) i Podne (1968). Ova četiri filma sačinjavaju ciklus koji pripada tzv. crnom talasu, i ubrajaju se među najznačajnije srpske i jugoslovenske filmove. 

Foto: Promo

Jednom od najvećih srpskih i jugoslovenskih reditelja posthumno će biti ispunjena želja koju je izrazio 2021. godine, prilikom uručenja nagrade “Beogradski pobednik” za doprinos filmskoj umetnosti na 49. Međunarodnom filmskom festivalu – FEST 2021. Puriša Đorđević rekao je da bi voleo da njegovo sledeće ostvarenje bude prikazano na tom festivalu.

Film “Usta puna zemlje” četvrti je film Apollon produkcije koji će se naći u na velikom platnu, a njegovo premijerno prikazivanje biće na zatvaranju  51. Međunarodnog filmskog festivala– FEST 2023. Apollon produkcija pored više stotina hiljada zadovoljnih korisnika platforme, može se pohvaliti i sa 24 filma u sopstvenoj produkciji za samo godinu dana. Visoka lestvica u kvalitetu produkcije i kreiranju sopstvenog sadržaja, Apollon je pozicionirala među najbolje u regionu – već u prvoj godini, a u narednim od ovog brenda se očekuje mnogo.

Foto: Promo

Autor: S.P.

#Apollon

#Apollon produkcija

#Puriša Đorđević

#usta puna zemlje