AKTUELNO

Predsednik Gradske opštine Palilula Miroslav Ivanović obišao je danas Sajam srednjih škola koji je organizovala Kancelarija za mlade GO Palilula u saradnji sa Centrom za kulturu „Vlada Divljan“ gde je sajam i održan.

Predsednik Ivanović je razgovarao sa učesnicima sajma i istakao zadovoljstvo dobrim odzivom škola za učešće na sajmu, kao i posetom zainteresovanih učenika, kao i njihovih nastavnika, ali i roditelja.

Sa predsednikom Ivanovićem sajam su obišli i zamenica predsednika GO Palilula Ivana Medić, član Gradskog veća Aleksandar Karadžić i predstavnici Kancelarije za mlade GO Palilula. Na sajmu je učestvovala 21 škola, uključujući i dva doma učenika, kao i partneri manifestacije Crveni krst i Agencija za bezbednost saobraćaja.

Škole su predstavile svoje programe upisa i rada sa osmacima, odnosno malim maturantima, sa opštine Palilula kako bi oni mogli lakše da se odluče koju će srednju školu da upišu ove godine. Kancelarija za mlade GO Palilula pozvala je za učešće na sajmu i škole van teritorije opštine Palilula kako bi osmacima bio ponuđen veći izbor profila zanimanja, pa su među učesnicima sajma bile i medicinska, zubno-tehnička, trgovačka, turističko-ugostiteljska i druge škole.