AKTUELNO

Rekonstrukcija Glavne ulice u Zemunu počinje danas od 9 časova, pa će doći i do promena u radu linija javnog prevoza, koje će trajati do 24. juna.

Saobraćaj se izmešta na Kej oslobođenja i u ulice 22. oktobar i Vrtlarsku ulicu.

Radovi će trajati narednih 300 dana.

Predsednik GO Zemun Gavrilo Kovačević rekao je za Tanjug da će se radovi odvijati u nekoliko faza, a da će prva faza obuhvatati deonicu od Ulice Stevana Markovića do Davidovićeve ulice.

Nakon toga u letnjem periodu, u julu i avgustu, radiće se sama raskrsnica ulica Nikolaja Ostrovskog, Stevana Markovića i Karađorđeve ulice, kako bi bile rekonstruisane instalacije.

"Treća faza je potez od Davidovićeve ulice do Muhara, očekujemo u narednih 300 dana po proceni inženjera da će firma koja je dobila posao završiti radove”, rekao je Kovačević.

Nagalsio je da će to biti sveobuhvatna rekonstrukcija koja se odnosi na obnovu same saobraćajnice, vodovodne i kanalizacione mreže, na izmeštanje i zaštitu postojećih elektroenergetskih objekata, telekomunikacionih instalacija, toplovoda, gasovoda, kao i javne rasvete.

"Biće postavljene i kamene ploče da mogu i slabovida lica da se kreću”, rekao je Kovačević.

Ukazao je da će biti rađene ne samo saobraćajne površine, već i trotoari.

Prema njegovim rečima, biće izgrađena i izdignuta pešačka platforma na ukrštanju Gospodske ulice sa Glavnom, kako bi se u toj zoni omogućilo komfornije povezivanje pešačkog saobraćaja.

#Rekonstrukcija

#Zemun