AKTUELNO

U Beogradu su od danas na svim panoima autobuskih stajališta, kao i na LED ekranima u vozilima javnog gradskog prevoza istaknuta detaljna uputstva o kupovini karata kako bi se građani dodatno informisali.

Kako je saopštio gradski Sekreterijat za informisanje, na panoima se nalaze detaljna uputstva o novim cenama karata, kupovini karata putem SMS poruke (dnevnih i mesečnih), kao i adrese prodajnih mesta za kupovinu karata u papirnom obliku, prenose Novosti pisanje Tanjuga.

U saopštenju se podseća i da prvog dana primene novog sistema postoji mogućnost kupovine mesečne karte SMS porukom, tako da umesto nepotrebnog čekanja u redovima građani mogu da obezbede sebi kartu za ceo mesec na kraći i jednostavniji način.

Prema ranijoj najavi gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića, do kraja meseca će biti završena aplikacija putem koje će biti omogućeno praćenje trenutne lokacije gradskog i plaćanje karte kreditnom karticom.

Foto: Tanjug/MUP Srbije

- Očekujemo da do kraja meseca proradi aplikacija pomoću koje će građani moći da prate vozila koja su im potrebna - sve autobuse, trolejbuse i tramvaje, kao i da kupuju karte. Mi danas nemamo GPS jer nam iz Kentkarta nisu dali šifre za opremu koju je Grad platio - rekao je ranije Šapić.

On je objasnio i da građani još ne mogu da prate kretanje gradskog prevoza jer stari sistem Kentkarta to ne dozvoljava.

- Zato radimo novu nabavku. Ugrađujemo novi sistem, a dobra strana svega je što će novi sistem biti daleko kvalitetniji od prethodnog - rekao je Šapić.

Autor: